Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie: wat doet die trekmuur midden tussen de huizen in Oost?

Door Babs Bingen 9 juni 2019

Hij staat een beetje verstopt tussen de huizen in aan de Waldeck Pyrmontsingel in Nijmegen-Oost. Wie in deze wijk woont, heeft hem vast al een gespot: deze trekmuur. Maar wat doet die daar eigenlijk?

Wie regelmatig bij de Febo voor de deur staat om een lekkere vette kroket of frikandel uit de muur te halen, zal er misschien van opkijken. Want dit is geen snackmuur, maar een echte boerderijautomaat. Hoe leuk is dat!

Altijd verse aardappelen, eieren en uien

Elke dag van de week kun je hier tussen 7 uur ’s ochtends en 9 uur ’s avonds hartstikke verse aardappelen, eieren en soms uien kopen die zó van de boer komen. Zo kunnen wij stadsmensen dus zonder teveel moeite verse producten van het land aanschaffen.

Idee kwam van een andere eierboer

Eigenaar Marco Noorloos vertelt ons hoe hij op het idee kwam. Hij heeft met zijn aardappel- en eierbedrijf een pakhuis op de plek achter de automaat. Marco: “Wij staan in Nijmegen ook twee keer per week op de markt bij Kelfkensbos. We kregen steeds vragen van klanten of ze niet ook bij ons pakhuis de producten konden kopen. Bij een andere eierboer had ik zo’n soort automaat al eens gezien. Toen dacht ik: dat is handig!”

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Gebruiksvriendelijk

En het blijkt te werken. Marco denkt dat het geheim achter het succes te maken heeft met de gebruiksvriendelijkheid van het automaat. Je moet wel even wat contant geld hebben, maar hij geeft wel wisselgeld terug! Elke dag zorgt Marco ervoor dat er verse en biologische aardappelen, eieren en uien inzitten.

Voorbijgangers zien snackmuur

Toch blijkt dat het voor voorbijgangers de automaat er soms uitziet als een snackmuur. Marco: “We hebben weleens iemand hier gehad, die dacht dat hij hier iets lekkers kon halen. Toen moesten we hem toch teleurstellen, haha.”

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Lees ook:

werken in Nijmegen

Leuke-banen-alarm: 5 x nieuwe vacatures van Nijmeegse bedrijven

Work work work: we zijn er maar wat druk mee. Gelukkig zijn er genoeg leuke Nijmeegse bedrijven op z...

9 x deze appartementen rond de twee ton staan nu te koop in Nijmegen

Op zoek naar een betaalbaar appartement in Nijmegen? Dat kan best moeilijk zijn. Wij speurden Funda ...
achternamen Nijmegen

Alles wat je moet weten over Pinksteren in Nijmegen

Yes: weer een extra lang weekend vrij! Hoe laat zijn de winkels en supermarkten precies open met Eer...

adv.