Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er zitten briefjes onder Nijmeegse ruitenwissers en dit is de reden

Door Sophie van den Boogaard 14 augustus 2018

Misschien heb jij er ook mee te maken gehad: je komt bij je auto en opeens zie je een briefje onder de ruitenwisser liggen. Een bekeuring? Nee, juist een vet lieve boodschap! Wij gingen op onderzoek uit en kwamen erachter hoe deze briefjes onder al die Nijmeegse ruitenwissers terechtkomen. 

Happy Notes

Op de briefjes, ook wel happy notes genoemd, staat de tekst: ik wens je een dag met veel geluk. Ze waren te vinden onder de ruitenwissers van auto’s in de parkeergarage van winkelcentrum Dukenburg, en bij auto’s die bij de Meubelboulevard geparkeerd stonden. Welke vriendelijke geest heeft de moeite genomen om ons Nijmegenaren zo te verblijden?

Random act of kindness

Al snel kwamen we uit bij Nijmegenaar Lerrie Grooten. Hij vertelt: “Het verspreiden van die briefjes is een zogenaamde random act of kindness. Dat is de term die wordt gebruikt als je bewust iets vriendelijks doet voor iemand anders. Ik heb vorige week samen met een vriend 550 happy notes verspreid in Nijmegen. Het is heel goed voor je eigen mentale gezondheid! En het werkt inspirerend voor anderen. Het lijkt me mooi als meer mensen op termijn dit soort dingen gaan doen. Hopelijk gebeurt het ooit met dezelfde vanzelfsprekendheid als een rondje hardlopen of een potje voetballen.”

Snoeprepen

Dit is zeker niet de laatste random act of kindness van Lerrie. “Volgende week gaan we mini snoeprepen zoals Bounty, Mars en Twix bij studentenflats door de brievenbus gooien,” vertelt hij. Dus studenten: geniet van deze lieve daad!

Meer mooie Nijmegenaren:

Gaaf: Nijmegenaar Hans-Peter van Velthoven is bandfotograaf van Muse

Hans-Peter van Velthoven is een hele bekende in de fotowereld. Hij fotografeert bands als Muse en St...

Nijmegenaar van de week: Johan Seeling van Facebookgroep Oud Nijmegen

Als zestienjarige wist Johan Seeling van Facebookgroep Oud Nijmegen het al zeker: "Ik blijf mijn hel...

Mariëlle en Reni stopten met hun kantoorbaan om marktkoopvrouw te worden

Echt lekkere verse aardbeien koop je op de markt, bij RTC Vermeulen. Volgens eigenaressen Mariëlle e...

Meer over

Mysteries

adv.