Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie opgelost: dit gebeurt er nu in het oude UWV-gebouw in Nijmegen

Door Babs Bingen 17 september 2020

Eén van de meest creepy gebouwen in Nijmegen is wel het voormalige UWV-kantoor op de hoek van de Koninginnelaan en de Tunnelweg. Het ziet er donker en verlaten uit. Maar is het ook verlaten? Dat lees je hier.

Het grote pand is sinds augustus 2013 in beheer van vastgoedbeheerder Gapph. Een woordvoerder legt uit dat het pand niet leeg staat: “Momenteel wonen er zes mensen in het gebouw. Zij houden de boel in de gaten en zorgen ervoor dat het pand niet gekraakt wordt. Het zijn dus anti-kraakwoningen.”

Waarom niet meer bewoners?

Het pand is gigantisch, dus je zou denken dat er plek is voor meer bewoners. De woordvoerder legt uit: “Je kunt je voorstellen dat het ontzettend duur is om zo’n groot pand draaiende te houden. De stookkosten zijn ongeveer €50.000 per maand voor gas, water en licht. Dat is veel geld. Daarom kiezen eigenaren er vaak voor om het aantal bewoners te beperken. Niet alle delen van het gebouw zijn toegankelijk.”

Na de sloop

De eigenaar van het voormalige UWV-kantoor wil de plek herontwikkelen. Eerder werd bekend dat er plannen zijn voor woningbouw, kantoorruimte en een hotel-congrescentrum op deze plek. Voorlopig gaat het nog om plannen. Daardoor is het ook niet bekend tot wanneer het UWV-kantoor nog in de huidige staat in Nijmegen te vinden is. Tot de sloop hebben zes Nijmegenaren hier in ieder geval een bijzondere woonlocatie!

Ben of ken jij de bewoners?

Ben jij of ken jij één van de bewoners van het voormalige UWV-kantoor? Dan komt indebuurt graag met jou in contact! Stuur ons even een mailtje via [email protected] Dankjewel.

Meer opgeloste mysteries:

Mysterie opgelost: hierom staat er een Romeinse zuil tussen huizen in Oost

Middenin de woonwijk Hengstdal in Nijmegen-Oost staat in de Eikstraat een Romeinse zuil. Niet omgeve...

Mysterie opgelost: hierom is Arnhem de hoofdstad van Gelderland en Nijmegen niet

Nijmegen is natuurlijk de allerleukste stad die er is! Daarnaast hebben wij de meeste inwoners van h...
Verkeersborden St. Annastraat

Mysterie opgelost: waarom dit het allerkortste fietspad van Nijmegen is

Een opvallend tafereel aan de St. Annastraat. Daar zie je op een afstand van slechts zestien meter e...

adv.