Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie: Hoe vind ik een studentenkamer in Nijmegen?

Door Sophie van den Boogaard 11 augustus 2018

Als de zomer is afgelopen begint de trektocht: nieuwe studenten uit binnen- en buitenland zoeken massaal een woonplek in de leukste stad die er is. Maar, hoe kom je als student in GODSNAAM aan een kamer? Wij helpen je vast een eindje op weg!

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

SSH&

Posted by SSH& – hier wonen studenten on Friday, 11 November 2016

SSH& is dé studentenhuisvestingsorganisatie (leuk woord voor Scrabble) van Nijmegen. Als je eenmalig twintig euro inschrijfgeld betaalt, mag je reageren op hun woningaanbod. Er zijn wel een aantal regels: op het moment van inschrijven ben je jonger dan 30 jaar en heb je een belastbaar inkomen van max 22.400 euro (komt wel goed denken wij zo 😉 ). Ook moet je aan de RU of HAN studeren om kans te maken op een SSH& studentenkamer in Nijmegen. Iedere donderdag vanaf 12.00 uur tot dinsdag 12.00 uur komt het woningaanbod van SSH& online.

Ga bij een studentenvereniging

Carolus Magnus
De vergaderzaal van Carolus Magnus.

Je kunt natuurlijk ook gewoon een kamer voor je laten regelen! Als je lid wordt van een studentenvereniging kom je makkelijker aan een kamer. Verenigingen hebben vaak de mooiste panden midden in de stad, waar je in mag wonen als je lid bent. Een paar bekende Nijmeegse studentenverenigingen zijn bijvoorbeeld Ovum Novum, Carolus Magnus, Karpe Noctum en Phocas.

Carolus Magnus

Wij mochten binnenkijken op de sociëteit van studentenvereniging Carolus Magnus

Bestuurslid van studentenvereniging Carolus Magnus word je niet zomaar, en Praeses (voorzitter) al h...

Entree

Woningcorporatie Entree wijst in Nijmegen de sociale huurwoningen toe. Dat zijn dus geen gezellige studentenwoningen, maar zelfstandige woningen. Om ervoor in aanmerking te komen moet je vaak veel meettijd hebben, maar er zijn ook woningen waar je door loting terecht kunt. Tip: schrijf je nu vast in bij Entree als je van plan bent in Nijmegen te blijven wonen, want je meettijd is dus superbelangrijk!

Kamernet

Wie op zoek is naar een studentenkamer in Nijmegen kan het beste even Kamernet checken. Je moet wel reactietegoed kopen dus helemaal gratis is het niet, maar je vindt er wel leuke kamers in gezellige huizen. Wel even door de kijkavond heenbijten, maar dan heb je (misschien) ook wat!

Marktplaats

Vergis je niet: als je op zoek bent naar een studentenkamer in Nijmegen is Marktplaats ook geen gekke optie. Er worden vaak kamers aangeboden, en je kunt gratis reageren. Tip: zorg wel dat je bij goed volk terecht komt, en laat altijd aan iemand weten waar je bent als je op gesprek gaat bij bijvoorbeeld een hospita.

Zijn we iets vergeten?

Waar zoek jij naar een studentenkamer in Nijmegen? En waar let je op als je een kamer zoekt? Wij horen het graag op [email protected]!

Hier lees je meer over het studentenleven in Nijmegen:

Heyendaalshuttle to-do list

Studenten vechten om een plekje in de overvolle Heyendaalshuttle

Ben jij vroeg in de ochtend wel eens op het centraal station? Dan herken je vast het beeld van dromm...

Binnenkijken bij: dit studentenhuis is brandschoon en heeft een ravebunker

Als je aan een studentenhuis denkt, dan denk je toch meestal aan opgestapelde vuile en beschimmelde ...

 

 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Mysteries

adv.