Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie: dit is waarom er opeens weer licht brandt in de grot in het Kronenburgerpark

Door Sophie van den Boogaard 12 januari 2019

Wandelde jij laatst door het Kronenburgerpark toen het al donker was? Dan heb je vast gezien dat er licht brandt in de grot! Wie heeft daarvoor gezorgd, en waarom? Wij gingen op onderzoek uit en vonden de man die dit mysterie voor ons oplost. 

Nieuwe sloten

Het licht in de grot wordt verzorgd door de Nijmeegse torenwachter Peter Kuipers. “Tussen kerst en oud en nieuw hebben we met de Stichting Nijmeegse Torendagen wandelingen georganiseerd voor kinderen. We hebben aan de gemeente gevraagd of we daar ook de grot voor mochten gebruiken,” vertelt hij.
“De gemeente liet nieuwe sloten op de grot zetten en gaf mij de sleutels. De mannen van Dar kwamen de grot helemaal schoonmaken, en toen was ‘ie klaar voor gebruik.”

grot Kronenburgerpark
Zo ziet de grot er onverlicht uit.

Verhalenvertellers

Peter liet tussen kerst en oud en nieuw speciale verhalenvertellers naar de grot komen, net als vroeger. “In mijn jeugd brandde er wel vaker licht in de grot. De ‘sprookjesgrot’ was toen bedoeld als entertainment voor kinderen. Er kwamen geregeld verhalenvertellers en er waren sprookjesfiguren in te zien.”

Privéspullen van Peter

Het licht in de grot wordt gefaciliteerd door Peter zelf. “Het zijn mijn privéspullen die erin staan. De gekleurde lampjes branden de hele dag en nacht, en de grote lamp staan aan tussen 17.00 en 23.00 uur. We zijn nog in gesprek met de gemeente om te bepalen hoe lang de lichtjes in de grot aan zullen blijven,” vertelt hij.

Voorlopig kunnen we in elk geval nog genieten van het prachtige aanzicht. Bedankt, Peter!

Lees ook:

Grot Kronenburgerpark

Nijmeegs Mysterie: Wat zit er achter die grot in de vijver van het Kronenburgerpark?

Het Kronenburgerpark barst van de mooie plekjes. Zo vinden we in de vijver ook een heuse grot! Wij g...
Kronenburgerpark

Toen in Nijmegen: deze kraakheldere foto van het Kronenburgerpark komt uit 1885 (!)

Van het Kronenburgerpark krijgen wij trotse Nijmegenaren nooit genoeg. We vonden een wel heel pracht...

Meer over

Mysteries

adv.