Nijmeegse mysteries: de koekoeksklok op de Waalbrug

Door Janneke van Bergen 17 februari 2018
Roan Brinkman vraagt zich al een tijdje af wat dit coole klokje op de Waalbrug precies voor moet stellen. En aangezien Indebuurt dol is op mysteries zochten wij dit voor hem uit.

 De hippe klokjes blijken gemaakt te zijn door een kunstenaar, op Insta te vinden onder de naam Tik Toy. Als we even verder zoeken blijkt dat Omroep Gelderland al eerder schreef over dit mysterie. Het blijkt dat de kunstzinnige koekoeksklokjes voor het eerst al in 2015 opdoken. Wat precies het doel is van de kunstenaar is niet echt duidelijk. Al lezen we wel in zijn of haar blog: “als je de tijd neemt om om je heen te kijken, bewust bent van je omgeving, kan je soms ineens op een onverwachte plek iets moois tegen komen.”

koekoeksklok Waalbrug
Foto: Roan Brinkman

Kunstenaar was ook actief op de Waalkade

De klokkenmaker blijkt ook streetart gemaakt te hebben in Eindhoven, Amsterdam maar ook bijvoorbeeld in Parijs. Overigens is het klokje op de Waalbrug (bij de Voerweg en Lindenberghaven) niet het enige kunstwerk dat de streetartist in Nimma heeft achtergelaten. De kunstenaar was ook actief op de Waalkade en liet daar verschillende kunstwerkjes achter.

Stuur ons jouw mysterie

Valt jou net als Roan iets op in het Nijmeegse straatbeeld waarvan je denkt: ik wil weten hoe dit zit? Mooi! Want wij zijn dol op Nijmeegse mysteries. Zo vonden we uit wat de roze krokodil op de campus doet en waarom Nijmegen een spoor 35 heeft. Mail ons ook jouw mysterie! Stuur een berichtje naar [email protected]. Alvast bedankt!

Meer over

Mysteries