Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom sommige sproeiers in Nijmegen óók in de herfst aan staan

Door Babs Bingen 6 oktober 2019

De bladeren vallen van de bomen, het wordt kouder en vooral: het regent weer zéér regelmatig. Kortom: je zou zeggen dat het niet meer nodig is om de Nijmeegse grasveldjes nog eens extra te sproeien. Toch gebeurt het! Maar waarom?

Verbaasd waren we wel, toen deze week ’s ochtends vroeg de sproeiers in de Van Schaek Mathonsingel de grasveldjes tussen het station en het Keizer Karelplein zagen sproeien. Overal in de straat waren de plassen van harde regenbuien van de afgelopen dagen nog goed zichtbaar. Op het moment zelf was het zelfs net pas gestopt met miezeren.

Geen foutje

‘Waarom is het nodig om in de natste maanden van het jaar de gazons te sproeien’, vroegen wij ons af? Het is vast een foutje, dachten we. Toch waren we er niet helemaal zeker van. We uitten onze verbazing via onze sociale mediakanalen. Dat leverde een antwoord op deze prangende vraag op! Spoiler: het is zeker wél de bedoeling.

Droge zomer

De Gemeente Nijmegen reageerde op onze Instagrampost:  “Dit is geen foutje. De fonteintjes worden automatisch aangezet als de bodem te droog is. Door de warme zomer is de vochtigheid van de bodem nog niet optimaal.”

Wat is jouw Nijmeegse mysterie?

Wij van indebuurt zijn he-le-maal gek op mysteries. Wij lossen ze graag voor je op. Dus loop je door de stad en zie je iets waar je meer van wil weten? Stuur ons dan vooral een berichtje!

Lees ook:

 

adv.