Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit gaat er gebeuren met de ‘oude’ bushokjes in de Burchtstraat

Door Babs Bingen 14 september 2019

Sinds 21 juli 2019 is het rustiger dan voorheen in de Burchtstraat: er rijden sinds die dag namelijk geen bussen meer. Wat gaat er eigenlijk met de bushokjes in de stad gebeuren?

De bussen van Breng die eerder door de Burchtstraat of over de singels van Nijmegen reden, rijden sinds 21 juli via de Waalkade. Het doel: de reistijd van de bussen verkorten en het verkeer op de singels beter laten doorstromen. Als de renovatie van de Waalbrug helemaal klaar is en de nieuwe dienstregeling van Breng van start gaat eind 2020, wordt gekeken of dit zo blijft. Maar bussen die door de Burchtstraat rijden: dat is verleden tijd.

Waarom staan de bushokjes er nog?

21 juli is al even geleden. Het viel ons op dat de bushokjes in de Burchtstraat er tot de dag van vandaag nog steeds staan. “Deze halte is komen te vervallen”, staat er op de elektronische borden. Wat gaat er met de bushokjes gebeuren?

De hokjes gaan verdwijnen

De Gemeente Nijmegen is officieel de eigenaar van de bushokjes. Een woordvoerder laat ons weten: “De bushokjes gaan verdwijnen uit deze straat. Naar verwachting binnen enkele weken, een exacte datum weten we nog niet. De hokjes worden opgeslagen tot we ze kunnen herplaatsen op een andere locatie.”

Waarschijnlijk zien we onze ‘oude vertrouwde’ bushokjes uit de Burchtstraat dus terug op een andere plek in onze stad. Wij zijn benieuwd!

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Lees ook:

Einde van een tijdperk: deze bekende Nijmeegse zaak gaat sluiten

In de Brug van woensdag 11 september lezen we nieuws waar we even van schrikken. Een bekende zaak in...

Dat wordt noodles slurpen! De allereerste ramenbar in Nijmegen is een feit

Liefhebbers van Aziatische noodlesoep en Japanse ramen opgelet: de allereerste ramenshop van Nijmege...

Da’s nog eens leuk: je kunt €100,- winnen met jouw mening over indebuurt

Na die peperdure vakantiemaanden kan je bankrekening ongetwijfeld een oppeppertje gebruiken. Wij wer...

adv.