Dit wil je weten over Emporium (2019)

Door Janneke van Bergen 21 mei 2019

Nog even en het is weer tijd voor Emporium op de Berendonck! Op zaterdag 25 mei gaan 19.000 bezoekers hier uit hun dak in de mooiste ‘dierentuin’ van het land. In 8 verschillende area’s draaien de vetste dj’s. Heb jij al een kaartje? Alle (praktische) informatie over het festival check je hier. 

Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

Voor een kaartje moet je snel zijn

Emporium 2019 festival Wijchen Matrixx Events
Foto: Matrixx Events

Als je nog een kaartje wil kopen voor Emporium moet je snel zijn. Op het moment van schrijven van dit artikel is al 91 procent van de kaarten verkocht. Een kaartje kost 58,75 euro en je koopt ze hier. 

Gebruik dit adres in je navigatie!

Het festival is op zaterdag 25 mei. Om 12.00 uur gaan de deuren open en je kunt je uitleven tot 00.00 uur. De minimumleeftijd is 18 jaar, een ID is verplicht. Emporium vindt plaats op Recreatiegebied De Berendonck in Wijchen. Ga je met de auto? Let dan op: gebruik als navigatieadres: Oude Smallesteeg, Wijchen. Als je wordt weggebracht en/of opgehaald maak dan gebruik van de Kiss & Ride locatie. Deze wordt duidelijk aangegeven met gele verkeersborden. Informatie over parkeren vind je op de volgende pagina.

Parkeren bij Emporium

Als je navigeert naar Oude Smallesteeg in Wijchen kom je vanzelf borden tegen die je leiden naar de parkeerplaatsen bij het festivalterrein. Een parkeerkaart kopen kost 15 euro. Je kunt je parkeerkaart ook online kopen, dan kost deze 12,50 euro. Een parkeerkaart bestel je hier. 

Ik kom met het openbaar vervoer of met de fiets

Foto: Matrixx Events

Kom je met het openbaar vervoer naar Emporium? Stap dan uit bij station Nijmegen Dukenburg. Vanaf hier rijden er tussen 11.00 en 01.00 uur constant pendelbussen. Een buskaartje scoor je bij de pendelbushalte voor 5 euro. Ga jij lekker op de fiets naar Emporium? Dat kan! Op Emporium is een gratis (maar wel onbewaakte) fietsenstalling. Je kunt hier ook je brommer of scooter parkeren. Mocht je willen weten waar je precies naar toe moet fietsen: het navigatieadres is Weg door de Berendonck, Wijchen.

Ik wil een taxi bestellen

Wil je ’s avonds met de taxi naar huis? Dat kan! Aan de voorzijde van het festivalterrein zijn speciale taxi standplaatsen. Het is niet mogelijk om met een taxichauffeur af te spreken op een andere plek dus hou daar rekening mee! Een andere optie is om een pendelbus te nemen naar station Nijmegen Dukenburg – hier staan ook taxi’s.

Pilletje? Doe maar niet!

Foto: media events
De organisatie hanteert wat betreft drugs een zero tolerance beleid. Soft- en harddrugs zijn verboden en iedereen wordt gecontroleerd bij binnenkomst. Roken mag op het festivalterrein, maar niet in de tenten.

Chillen in het reuzenrad

Naast een vette line-up zijn er op Emporium nog veel meer leuke dingen te beleven. Maak bijvoorbeeld een ritje in het reuzenrad of de zweefmolen, knuffel met dieren op de kinderboerderij en raad drollen bij de Emporium dierenverzorgers. Oh ja, vergeet ook niet met je vrienden op de foto te gaan in de exotic photobooth. Wat je nog meer kunt verwachten? Dat check je in dit filmpje:

Wat je nog meer moet weten

Drankjes en eten scoor je met speciale Emporium-munten. Die zijn verkrijgbaar bij de muntenautomaten en kassa’s op het terrein. Je betaalt de munten met cash of met pin. Let op: op het terrein kun je geen cashgeld pinnen. Op Emporium kun je ook klusjes huren. Ook goed om te weten: selfiesticks zijn verboden op Emporium! Meer informatie over Emporium vind je op deze website.

Lees ook:

Down the rabbit hole 2018

Laat de festivals maar komen: hier scoor je op maat gemaakte oordoppen met korting

De zomer staat voor de deur en het festivalseizoen breekt weer aan. Ook in onze stad hebben we super...
Het Nest Festival

Zin in: deze concerten en festivals vind je in 2019 in Nijmegen

In Nijmegen zijn we niet vies van een feestje! Gelukkig zijn er ook in 2019 weer keiveel leuke evene...
VASIM

De oude NYMA-fabriek wordt officieel een festivalterrein en dit kun je verwachten

Zoals je misschien al weet, wordt het voormalige fabrieksterrein van de NYMA een nieuwe evenementenl...

Foto’s Iconic Festival 2019: ben jij gespot?

Zaterdag 11 mei stond het Valkhofpark helemaal in het teken van tribute-bands tijdens de eerste edit...

 

Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.