Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

8 x uitgaansgelegenheden waarvan je bijna vergeten was dat ze in Nijmegen zaten

Door Sanna Schoonenberg 29 mei 2020

Danste je regelmatig tot in de late uurtjes in de Matrixx, of was je op zaterdagavond niet weg te slaan uit de Stoof? Als je weleens terugverlangt naar de uitgaansgelegenheden uit vroegere tijden, word je vast heel blij van dit nostalgische lijstje: we maken a trip down memorylane naar acht uitgaansgelegenheden van vroeger.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

’t Keldertje

Je hebt van die café’s in Nijmegen waar bijna iedereen wel eens geweest is. Je bent er dronken naar buiten gekukeld, je hebt er vrienden gemaakt of je hebt er op de bar staan dansen tot het licht werd. Dit Nijmeegse fenomeen heeft vorig jaar in mei haar deuren gesloten. Het voormalige Bierkeldertje aan de Grote Markt is nu onderdeel van Café Daen. De ruimte wordt nu voornamelijk gebruikt voor feesten en partijen.

Einde van een tijdperk: deze bekende Nijmeegse zaak gaat sluiten

In de Brug van woensdag 11 september lezen we nieuws waar we even van schrikken. Een bekende zaak in...

Café de Stoof

Herinneren jullie je nog Café de Stoof aan het Koningsplein? De Stoof was 365 dagen per jaar open, van ’s ochtends 8.00 uur tot in de late uurtjes. Waar nu feestcafé Sjors & Sjimmie te vinden is was in de jaren 80 en beginjaren 90 één van de populairste kroegen van Nijmegen. Je kon er daten, dansen en borrelen. Op donderdag kwamen de studenten, op vrijdag en zaterdag het Nijmeegse publiek en op zondagmiddag de voetbalteams als de kantines dicht gingen. Om 22.00 uur ging de muziek een tandje harder en was half Nijmegen er te vinden. Helaas is er een tijd van komen en gaan.

Nieuwsgierig naar hoe het er vroeger uitzag? Hier vind je foto’s. 

Old GIF - Find & Share on GIPHY

Café de Stoof Nijmegen

Toen in Nijmegen: borrelen en dansen in Café de Stoof

Herinneren jullie je nog Café de Stoof aan het Koningsplein? De Stoof was 365 dagen per jaar open, v...

De Spijker

Het stap-landschap is flink veranderd door de jaren heen. Als je bent opgegroeid in Nijmegen ben je vast en zeker wel eens in de Spijker geweest. Heel wat Nijmegenaren waren vroeger in deze kroeg in de Molenstraat te vinden. Zolang je maar weer op tijd in je nest lag bij je ouders, anders kreeg je huisarrest.

Wij hadden helaas geen beeldmateriaal van deze kroeg. Heb jij nog foto’s uit deze goede oude tijd? Laat het ons dan weten.

Dance Party Dancing GIF - Find & Share on GIPHY

De Inferno

In het oude gebouw van de Intersport aan plein 1944 zat vroeger discotheek Inferno. Tegenwoordig is op de hoek van de Bloemerstraat een groot leeg vlak, want de Intersport is een jaar geleden gesloopt. De kelder van het gebouw was een plek waar veel Nijmegenaren in het weekend naartoe gingen om te dansen. Heel wat feestjes zijn hier gehouden. Het was een van de laatste discotheken in de binnenstad die haar deuren sloot. Ook aan deze feestplek kwam een einde.

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Eindelijk! Het ‘Intersportgebouw’ wordt gesloopt en zo ziet het eruit (VIDEO)

Het is al een tijdje bekend: 'het Intersportgebouw' aan Plein '44 wordt eindelijk gesloopt. Het gebo...

De Matrixx

De Matrixx was een oude discotheek in Dukenburg. Het kende aan het begin van dit millennium gouden tijden. Grote DJ’s zoals Armin van Buuren en Ferry Corsten draaiden regelmatig nachtenlang. Eind 2014 sloot het haar deuren en werd het pand gesloopt. Het bedrijf is tegenwoordig nog steeds te vinden op festivals, zoals: Emporium, Dreamfields en tijdens de vierdaagse!

Posted by We Are Engenix on Thursday, 31 May 2018

Lord Nelson

Ken jij ‘het spookhuis’ aan het Kronenburgerpark? Hoewel het pand een duistere uitstraling heeft was dat vroeger heel anders: toen danste Nijmegen zich suf in discotheek Lord Nelson. Deze club was in de jaren ’70 één van de populairste discotheken van Nijmegen. Bij binnenkomst in een donkere brede gang werd je eerst gefouilleerd. Vervolgens hing je je jas op in de garderobe. Via de grote trap naar beneden stapte je zo de dansvloer op. En als je je voeten dan even wat rust wilde gunnen na al dat dansen, kon je in het café of de loungeruimte gaan zitten! Ben jij er nog geweest?

Posted by Nijmegen Toen on Saturday, 11 October 2014

 

spookhuis

Toen in Nijmegen: dansen en feesten in discotheek Lord Nelson

We schreven al eens eerder over 'het spookhuis': de vergane glorie van het grijze pand aan de Parkwe...

De Swing

Ben of was jij Nijmegenaar en 35-plus? Grote kans dat je heel wat avondjes bent doorgezakt in discotheek De Swing aan de Nijmeegse Molenstraat. De Swing was jarenlang een begrip in Nijmegen. Met eigen DJ’s, superveel en trouw personeel, portier Percy en zelfs een eigen broodjesbar. De discotheek opende haar deuren op 15 juli 1983 en trok in eerste instantie voornamelijk alternatieve mensen. In de jaren 90 werd de Nijmeegse disco meer een thuishaven voor het massapubliek. Door een schietincident in 1998 sloot de Swing in 2000 haar deuren.

Posted by de Swing on Sunday, 2 February 2020

 

Toen in Nijmegen: jeugdsentiment in De Swing (nu de Burger King)

Ben of was jij Nijmegenaar en 35-plus? Grote kans dat je heel wat avondjes bent doorgezakt in discot...

Het oude Doornroosje

Tegenwoordig vind je het nieuwe Doornroosje aan het Stationsplein in Nijmegen. Maar voor deze tijd zat de poptempel aan de Groenewoudseweg. Voor veel Nijmegenaren was dit dé plek voor een feestje. In 2014 verliet Poppodium Doornroosje het pand en stond het gebouw op de lijst om gesloopt te worden. Eind 2014 gebruikte de Nijmeegse band De Staat een deel van het pand om te repeteren. Zo werd ook het idee voor De Basis geboren. Dit initiatief wordt een broedplaats voor artiesten en muziekondernemers.

De Basis Doornroosje
(Foto: Google Maps)
Doornroosje

Het oude Doornroosje is verkocht, dit gaat er gebeuren

De gemeente Nijmegen heeft het oude pand van Doornroosje aan de Groenewoudseweg aan de stichting De ...

Lees ook:

Toen in Nijmegen: Prachtige beelden van de Splendorfabriek van vroeger

Het begon allemaal zo'n 100 jaar geleden. In 1919 werd de N.V. Gloeilampenfabriek Nijmegen opgericht...

Wow: zo zag de Honigfabriek eruit toen deze nog in werking was

Welke Nijmegenaar kent deze kenmerkende fabriekstoren nou niet? De Honig. Het Honigcomplex is al rui...

Toen in Nijmegen: hoe de universiteit in 1923 naar Nijmegen kwam

Nijmegen is een echte studentenstad. Woensdag- en donderdagnacht lijkt het vaak wel weekend in de st...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.