Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Historische fietsroutes: 5 x prachtige kastelen op fietsafstand van Nijmegen

Door Sanna Schoonenberg 1 juni 2020

Wist je dat er in de buurt van Nijmegen een aantal prachtige historische gebouwen liggen? Om je fietsronde een stukje leuker te maken zetten wij een aantal pareltjes op een rij. Deze oude gebouwen zijn zeker een fietspauze waard!

Indebuurt roept op om je te houden aan de richtlijnen van het RIVM. We mogen weer meer naar buiten, maar de regels zijn duidelijk: vermijd drukte en houd afstand.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Kasteel Doornenburg

Kasteel Doornenburg is al honderden jaren oud en neemt je voor even mee terug in de tijd. Het prachtige slot ligt op zo’n twintig kilometer afstand van Nijmegen. Het gebouw is zowel van buiten als binnen te bewonderen. Wil je binnen spiensen? Maak dan van te voren een reservering op de website. Om je honger te stillen na al dat fietsen, kun je er heerlijk lunchen, Kasteelbier drinken en highteaën.

Kasteel De Kinkelenburg

Geen zin om heel ver te fietsen? Twaalf kilometer van Nijmegen ligt kasteel De Kinkelenburg. Dit historische gebouw uit 1300 ligt in het centrum van Bemmel en is de ideale stop om even je benen te strekken en het eeuwen oude gebouw te bewonderen. Binnen rondneuzen kan alleen op afspraak.

View this post on Instagram

Mini-wandeling door #Bemmel.

A post shared by Lidwine Romviel (@lromviel) on

Slot Doddendael

Dit prachtige slot in Ewijk ligt verscholen tussen de bossen. Het is een populaire trouwlocatie, maar ook voor een overnachting of een hapje en drankje is het meer dan de moeite waard. Deze idyllische plek is ideaal om even bij te komen van je fietsroute met een heerlijke lunch, high tea of diner. Het slot ligt op zo’n dertien kilometer fietsen van Nijmegen.

Ruïne kasteel Blanckenborch

Veel is er niet meer van overgebleven. Maar ben je dol op geschiedenis? Dan is het wellicht leuk om bij deze ruïne je fietstocht te onderbreken. Het overgebleven torentje van kasteel Blanckenborch is in Beuningen te bewonderen. Je bent er als je doortrapt binnen een halfuur.

Kasteel Ruïne Blanckenborch in Beuningen

Posted by Willy Timmermans on Monday, 11 June 2018

Ruïne kasteel Batenburg

Wanneer je richting Wijchen fietst is het de moeite waard om even een korte stop te maken bij de ruïne van kasteel Batenburg. De geschiedenis van dit historische gebouw gaat tot heel ver terug in de tijd. Helaas is een groot deel van het kasteel verwoest, maar dat maakt deze fietspauze niet minder interessant. De ruïne is een stukje fietsen: op zo’n achttien kilometer afstand van Nijmegen.

De ruïne van kasteel Batenburg

Posted by Mooi Gelderland on Friday, 12 April 2019

Lees ook:

7 x verzamelingen waar elke Nijmegenaar als kind aan meedeed

In onze stad wonen vast Nijmegenaren die een indrukwekkende collectie hebben van postzegels, munten ...

Nimweegs ten top: 7 x hilarische woorden in Nijmeegs dialect

Kan jij eigenlijk een beetje Nijmeegs dialect praten? Wij dachten van wel, maar stuitten toch nog op...

Thuisquiz: test hier of je alles weet over ons mooie Nijmegen

We kunnen even niet naar de kroeg en daardoor wemelt van de online quizzen. Wij konden dus niet acht...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.