9 x Nijmeegse plekken waar jij vast al eens gezoend hebt

Door Janneke van Bergen 27 maart 2019

Kussen, scharrelen, zoenen, tongen. Hoe je het ook noemt, Nijmegen kent veel leuke spots waar sommigen van ons vast eens te vinden waren met hun liefje. Herkenbaar voor je? Of weet je nog een betere plek? Laat het ons vooral weten!

Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

De toren van het Kronenburgerpark

(Foto: Indebuurt Nijmegen)

Middag of avondje met je date in het park een gezellige picknick gehouden? Dan hebben wij een leuke tip voor je om jouw date op een hele romantische manier af te sluiten. Neem je date mee naar de toren van het Kronenburgerpark, geniet samen van het mooie uitzicht over Nijmegen en… Je raadt het al: daar heb je je zoen-moment!

Op één van de Nijmeegse bruggen

De Waalbrug
(Foto: Indebuurt Nijmegen)

De Waalbrug, de Oversteek of de Snelbinder: op welke van deze Nijmeegse bruggen heb jij weleens een romantisch moment beleefd? Als Nijmegenaar zou dat toch eigenlijk wel op je bucketlist moeten staan. Voor op je zoen-lijstje, dus.

Op station Nijmegen

(Foto: Indebuurt Nijmegen)

Terug van weggeweest in ons mooie Nijmegen? Hoe fijn is het dan als jouw liefje je staat op te wachten op het station! Je bent natuurlijk heel blij om weer terug te zijn in de leukste stad van Nederland maar óók heel blij om weer bij vriend- of vriendinlief te zijn. Dat wordt kussen!

In een Nijmeegse kroeg

(Foto: via Google Maps)

We zijn er misschien niet zo trots op, want classy is het niet, maar wees eerlijk: we hebben ons er vast allemaal weleens schuldig aan gemaakt. Stiekem zoenen in de kroeg. Als je in de kroeg een onweerstaanbare Nijmeegse knapperd tegenkomt, kan je die natuurlijk niet laten gaan. Maarreh: volgende keer één van de andere spots in dit lijstje proberen misschien? 😉

Het steegje achter de Fuik

zoenen Nijmegen
Het scharrelsteegje achter De Fuik in de Eerste Walstraat in Nijmegen. (Foto: via Google Maps)

Heb je een leuke date opgescharreld in de Fuik dan heb je natuurlijk geen zin om enorme afstanden te gaan lopen. Hoeft ook niet! Echt pal om de hoek is een ideaal steegje waar je even ongestoord kan zoenen. Houd er wel rekening mee dat er waarschijnlijk meerdere stelletjes staan. En oh ja, doe het een beetje kalm aan want de buurtbewoners willen ook rustig slapen ;).

Tijdens een spannende film in de bios

bioscoop zoenen
(Foto ter illustratie: ANP)

Cliché, maar daardoor natuurlijk niet minder leuk. Daten in het donker is leuk! En nog beter: niemand ziet jullie hier stiekem zoenen. Niet te lang, want dan mis je de film. En het liefst ook niet met geluid want je wil natuurlijk niet je buren storen.

Één van de waalstrandjes

Waalstrandje met uitzicht
Waalstrandje met uitzicht

Het toppunt van romantiek: samen de zonsondergang op één van de waalstrandjes aanschouwen. In de zomer neem je lekker een kleedje, wijntje en hapje mee en zwijmelen maar. Wij kunnen haast niet anders dan garanderen dat er dan óók een zoen-moment gaat komen.

Op een bankje bij de Waal

zoenen Waal
 (Foto: Indebuurt Nijmegen)

Op dit schattige bankje hebben wij al vaak zoenende stelletjes gespot. De bankjes staan op de vlakbij het labyrinth. Samen van het mooie uitzicht op het water genieten, boten kijken en hopelijk óók elkaar af en toe diep in de ogen aankijken. Gevolgd door een zoen, natuurlijk.

Op de trappen van de Stevenskerk

Stevenskerk trappen
(Foto: Indebuurt Nijmegen)

Ga jij voor een echte Nijmeegse zoensessie? Neem je date dan eens mee naar deze spot. In de avonduren zijn de trappen van onze trots de Stevenskerk heel idyllisch verlicht. Nijmeegser gaat jouw kus echt niet worden. Handig: je kunt hier ook een beetje beschut staan. Hoef je alleen nog maar oog te hebben voor elkaar.

Lees ook:

De gekste regels waar we ons in Nijmegen aan moeten houden

Ben jij een brave Nijmeegse burger? Dan moet je deze regels echt even lezen. In Nijmegen mag je name...

Hier is ‘ie dan: de ultieme Nijmeegse Bucketlist

Deze dingen mag je echt niet zeggen in Nijmegen

Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.