Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dankzij deze helden houden we Nijmegen schoon en fris

Aangeboden door Dar N.V. 29 september 2019

We willen Nijmegen natuurlijk graag samen schoon en fris houden. En ook al zijn we aardig goed op weg, er ligt nog regelmatig zwerfafval op straat en in de natuur. Gelukkig zijn er al meer dan 2000 (!) ‘Wijkhelden’ in Nijmegen (en omgeving) die er samen voor zorgen dat ook onze stad steeds schoner en frisser wordt.

De gemeente en Dar werken er samen aan dat het afval bij je thuis opgehaald wordt. Daarnaast willen ze ook wat doen aan het zwerfafval op straat en in de natuur. Dat kunnen ze niet alleen: met zwerfafvalaanpak Wijkhelden  roepen ze daarom ook Nijmegenaren op om te helpen: jong en oud houdt zo samen Nijmegen schoon en fris.

Jij kan ook Wijkheld worden!

Iedereen kan Wijkheld worden: jong en oud. De kinderen ruimen in groepjes, onder begeleiding van een of meer volwassenen, zwerfafval op. Denk hierbij aan flesjes, blikjes, snoeppapiertjes en nog veel meer. Er zijn ook volwassenen die alleen of in gezelschap op pad gaan. De Wijkhelden ruimen samen ongeveer 1.500 zakken zwerfafval per maand op. Dit ziet er niet alleen meteen beter uit, het zorgt er ook voor dat er minder nieuw afval op straat en in de natuur wordt gegooid.

(Foto: Sam Kleisterlee)

Held van Nijmegen

Meedoen maakt jou niet alleen de held van je wijk (én van Nijmegen), maar brengt nog meer voordelen mee. Als Wijkheld worden kinderen (uit groep 3 tot en met 8) zich op jonge leeftijd al bewust van de gevolgen van zwerfafval. Ook leren ze hoe het is om actief en betrokken bij de samenleving te zijn. Kinderen krijgen bovendien voor het opruimen een zakcentje van € 2,50 van de gemeenten. Voor volwassenen is het een makkelijke manier om een bijdrage te leveren aan een schone en leefbare buurt. Bovendien is het leuk en gezond om buiten bezig te zijn.

Wil jij ook Wijkheld worden? Dat kan. Meer informatie of aanmelden kan hier

Wijkhelden in het zonnetje op Wijkhelden festival

Dit jaar bestaat Wijkhelden vijf jaar. Om alle Wijkhelden te bedanken voor hun inzet, was op 1 september het Wijkhelden festival: een dag bomvol activiteiten voor jong en oud. Ruim 500 enthousiaste Wijkhelden uit de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Nijmegen kwamen naar de scouting in Beuningen om samen het eerste jubileum te vieren.

Trommelen op het Wijkhelden festival (Foto: Sam Kleisterlee)

Het terrein was omgetoverd tot een echt festival waar je onder andere kon springen op het springkussen, knutselen met afval, koekjes bakken en dansen in de silent disco. Voor de volwassenen waren er ook workshops en ze konden genieten van een ontspannende voet- en of handmassage.

Proef de sfeer van het Wijkhelden festival

Benieuwd hoe het er een kleine maand geleden aan toe ging op het allereerste Wijkhelden festival? Bekijk hieronder de aftermovie en proef ook de sfeer. Wie weet ben jij er volgend jaar ook bij!Meer over Dar N.V. ontdekken?

Dar N.V.


Gesloten09:00 - 17:00

Kanaalstraat 401, Nijmegen

adv.