Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verboden of niet: zo zit het met geparkeerde fietsen op de stoep van de Snelbinder

Door Babs Bingen 12 augustus 2020

De Nijmeegse Waalstrandjes zijn met deze warmte the place to be. Dat is wel te zien aan al die fietsen die op de stoep van de Snelbinder geparkeerd staan, dichtbij de trap richting Veur Lent. Maar, is het niet verboden om hier je fiets te stallen? Hier lees je de regels.

Grote gele borden lijken het antwoord op de vraag te geven: ja. Met de tekst ‘neem je fiets mee naar beneden a.u.b.’ verzoekt de gemeente Nijmegen strandbezoekers vriendelijk om niet langs de brug de tweewieler te parkeren, maar beneden.

Handhaven lastig

Toch blijkt het iets ingewikkelder in elkaar te zitten. Een woordvoerster van de gemeente Nijmegen legt uit: “Handhaven is lastig. De brug is van Prorail en dus formeel niet onze openbare ruimte. Bovendien valt deze plek niet in ons fietshandhavingsgebied.”

Geen boeite, wel onveilig

Dat betekent dat je momenteel geen boete krijgt als je hier toch je fiets neerzet. Maar goed, soms staan de fietsen er rijen dik en wordt de stoep geblokkeerd. Voetgangers gaan daardoor op het fietspad lopen. De woordvoerster: “Er is dan weinig plek voor het normale verkeer waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan. Ook in verband met het coronavirus is ruimte op de Snelbinder belangrijk.”

Tekst loopt door onder foto

De fietsenstallig bij de Spiegelwaal (Foto: gemeente Nijmegen)

Gebruik je gezonde verstand

Daarom wil de gemeente dat fietsen bij de stalling voor het strandje bij de Spiegelwaal staan. Daar kom je door de trap te gebruiken. Aan de zijkant zit een rails waar je fiets in kan. “We roepen mensen op om hun gezonde verstand te gebruiken en te zorgen voor voldoende ruimte op de Snelbinder voor fietsers en voetgangers om afstand te kunnen houden. Ook kijken we of in de toekomst handhaving wel mogelijk is. We hebben toiletten en extra prullenbakken geplaatst om bezoekers van alle gemakken te voorzien. Een kleine moeite om dan je fiets beneden te stallen, toch?”

Ook goed om te weten:

Spiegelbrug

MAG DAT: vanaf een brug in het water springen in Nijmegen

De zon schijnt en het is warm. Wat is het dan fijn om een verfrissende duik te nemen. Daarom plonsen...
caravan mag dat

MAG DAT: in Nijmegen je camper of caravan voor de deur parkeren?

Het is vakantietijd! En dat betekent dat er weer heel veel caravans en campers flink af- en uitgesop...
varen in Nijmegen

Varen in Nijmegen: dit moet je weten als je geen boete wilt

Stel je voor: tijdens een rondje varen in Nijmegen wil je een duik in het water nemen. Je ziet een m...

Meer over

Gemeente

adv.