Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Veilig over straat: alles wat je wil weten over strooien in Nijmegen

Aangeboden door Dar N.V. 29 november 2020

De strooiploeg van Dar zorgt ervoor dat de Nijmeegse straten veilig zijn voor verkeer, ook als het glad is. Zo hoeven Nijmegenaren niet te glibberen en glijden om van A naar B te komen. Wil je meteen weten waar Dar strooit? Check dan de website van Dar

Goed om te weten: tijdens de winter staat Dar 24 uur per dag in de startblokken. Ze gaan dus meteen strooien als het nodig is! Waar in Nijmegen de Dar-mannen en -vrouwen precies strooien, hangt af van hoe koud het is en of het gaat sneeuwen. Als het ineens erg sneeuwt of ijzelt, wordt er ‘groot alarm’ afgegeven aan de strooiploeg. Die gaat direct op pad om de straten begaanbaar te houden.

Veiligheid voorop

Ook al strooit Dar niet op elk fietspad en elke weg, toch hoef je niet bang te zijn voor veel gladheid. Wist je namelijk dat iedereen in Nijmegen op minder van 350 meter van een strooiroute af woont? Daardoor vind je gemakkelijk een veilige weg in de buurt. In opdracht van de gemeente Nijmegen strooit Dar op doorgaande wegen, doorgaande fietspaden (snelfietsroutes), wijktoegangswegen, busroutes en schoolroutes.

strooiroute dar
De strooiroutes van Dar in de winter van 2020 en 2021. (Beeld: Dar)

Kaart met strooiroutes

Wil je weten waar Dar bij jou in de buurt strooit? Op deze interactieve kaart zie je alle strooiroutes in Nijmegen. Dar strooit zoveel mogelijk van tevoren, om gladheid te voorkomen. Voordat het glad wordt, strooien ze alvast ‘nat zout’ op de Nijmeegse wegen. Nat zout blijft goed liggen en is beter voor het milieu. 

Zelf strooien in je eigen straat 

Strooit Dar niet in jouw straat? Da’s balen, maar gelukkig geen probleem. Je kunt namelijk gewoon zelf aan de slag! Vraag samen met je buren een gratis gele zoutkist aan. Samen houd je de straat veilig en het is ook nog eens een gezellige activiteit. Hier lees je alles over hoe en wanneer je een zoutkist kan aanvragen.

Dar
(Foto: Dar)

Meer informatie, meldingen of vragen?

Meer informatie over gladheidsbestrijding zoals strooiroutes en informatie over (afval) inzameling in de winter vind je op www.dar.nl/gladheid. Heb je een melding over gladheid? Stuur die dan hier door. Als je op de hoogte wilt blijven over gladheid kun je Dar ook volgen op Twitter: @Dar_nv of zoeken op #gladheidnijmegen, of volg Dar via facebook.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Dar N.V.. Meer over Dar N.V. ontdekken?

Dar N.V.

Gesloten09:00 - 17:00

Kanaalstraat 401, Nijmegen

adv.