Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toch stiekem bellen op de fiets? In Nijmegen zijn al boetes uitgedeeld

Door Babs Bingen 22 oktober 2019

Sinds juli geldt er een bel- en appverbod voor fietsers. Dat betekent dat je een dikke boete mag verwachten wanneer je tóch aan het fietsen bent met je smartphone in je hand. In Nijmegen zijn al best wat boetes uitgedeeld.

Het Centraal Justitieel Incassobureau publiceerde cijfers over juli en augustus. In die twee maanden werden 93 mensen in Nijmegen beboet. De politie controleert dus wel degelijk op deze overtredingen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Boetebedrag

Mocht je worden betrapt, dan schrijft oom agent een boete uit van €95,- (exclusief administratiekosten). Dat is toch zonde van je zuurverdiende centen! In heel Nederland werden meer dan 9.000 bekeuringen uitgedeeld: goed voor een bedrag van ruim €878.000,-. Zuid-Holland spant de kroon met maar liefst 2.410 boetes, daarboven komt Noord-Holland met 1.923 bekeuringen. Noord-Brabant staat landelijk gezien op de derde plek van meeste boetes.

Tekst loopt door onder het kaartje

Navigatie

Maar wat als je van A naar B moet en je weet de weg niet? Dan gebruiken veel fietsers hun smartphone als navigatiesysteem. Om je navigatie-app legaal te gebruiken, moet je een telefoonhouder hebben. Zodra de telefoon in de houder zit, mag je tijdens het fietsen op het scherm klikken. Om je bestemming in te voeren, moet je wel even afstappen.

Lees ook:

Hier brengt de politie je straks naartoe als je opgepakt wordt in Nijmegen

We hopen niet dat het je ooit gebeurt, maar stel: je wordt opgepakt. Dronken op straat gelopen, een ...
SSH&, SSSHN

SSH& gaat alle studentenwoningen vanaf volgend collegejaar verloten

Studenten opgelet! Wachttijden bij de SSH& zijn vanaf volgend collegejaar niets meer waard. De stude...
Jasper Fietsen

Heel stoer: 7 x succesvolle jonge ondernemers in Nijmegen

Wij van Indebuurt hebben al heel wat toffe enthousiaste Nijmeegse ondernemers gesproken. En wat nou ...

adv.