Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nijmegen krijgt een nieuwe moskee en zo komt’ie eruit te zien

Door Babs Bingen 10 oktober 2019

De Eyup Sultan Moskee ligt nu nog aan de Nijmeegse Vondelstraat. Deze locatie is echter verouderd en te klein geworden. Daarom wordt er een gloednieuwe moskee gebouwd.

De nieuwe moskee komt op het stuk grond te staan waar nu het parkeerterrein aan het Jonkerbosplein ligt. Dat is aan de Neerbosscheweg, tussen het FiftyTwoDegrees en de BMW-garage Bert Story. Het parkeerterrein aan het Jonkerbosplein is na onderzoek door de gemeente in 2017 al aangewezen als locatie voor de nieuwbouw van het multicultureel centrum met gebedshuis.

Gebedsruimten, winkel, kapper

In de afgelopen twee jaar heeft het moskeebestuur geld ingezameld om de nieuwbouw te bekostigen en is er gewerkt aan een ontwerp van het gebouw en van de omliggende openbare ruimte. In het multicultureel centrum komen gebedsruimten en ruimten die voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden. Denk daarbij aan ruimten voor bijeenkomsten, stilteruimtes voor anders gelovigen, kleinschalige horeca en zelfs een winkel of kapper. Daarnaast is er een parkeerplaats voor bezoekers op eigen terrein. Ook komen er groene wandelroutes van en naar station de Goffert.

Zo ziet het conceptplan van de nieuwe moskee eruit:

(Foto: Gemeente Nijmegen)

Een ander bestemmingsplan

Op dit moment heeft het parkeerterrein de officiële bestemming ‘verkeer’. De bouw van de nieuwe moskee kan pas beginnen als deze bestemming is gewijzigd via een formele bestemmingsplanprocedure. De Gemeente verwacht eind dit jaar-begin volgend jaar deze procedure gestart wordt. De gemeente organiseert hierover tegen die tijd nog een aparte informatieavond.

Op maandag 21 oktober van 19.30 tot 21.30 uur presenteren het moskeebestuur en de gemeente het schetsontwerp aan wijkbewoners tijdens een inloopbijeenkomst in wijkcentrum De Klokkentoren.

Nooit meer belangrijk nieuws missen?

Wij houden je graag op de hoogte! Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief, dan komt het nieuws van zelf naar je toe. Inschrijven doe je via de link >>>

Lees ook:

Maak je borst maar nat: 7 x (geplande) grote veranderingen aan Nijmegen

Oh, wat gebeurt er toch altijd veel in Nijmegen! Er staan een paar flinke veranderingen op de planni...
regels ov

Vijf dagen lang géén treinen van en naar Nijmegen: dit moet je weten

Treinreizigers opgelet! Van zaterdag 12 oktober tot en met woensdag 16 oktober rijden er geen treine...

Bijna herfstvakantie! 8 x deze leuke dingen ga je doen in Nijmegen

Van zaterdag 12 oktober tot en met zondag 20 oktober is het herfstvakantie in Nijmegen! Hier een lij...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.