Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie: wat doen die ‘kastjes’ aan palen in Kronenburgerpark?

Door Eveline de Boer 7 december 2019

Het is herfst, de bomen kleuren prachtig oranje, geel, rood en groen en je hebt zin in een herfstwandeling. Als je dan een mooie herfstwandeling maakt door het Kronenburgerpark valt je misschien op dat er tussen de boomtoppen van allerlei geks te vinden is. Wij vroegen ons af wat de functie is van de grote, met ijzeren pinnen bewaakt ‘kastjes’. Geen idee waar we het over hebben? Kijken dan even naar de video.

Camera’s?

In de video zie je waarschijnlijk meteen welke ‘kastjes’ we bedoelen. Ze zien er niet uit als camera’s en ook niet als luchtalarmpaal, maar wat is het dan wel? Door de Gelderlander weten we dat er in 2017 verschillende camera’s in Kronenburgerpark geplaatst zijn om overlast van drugshandel en andere illegale praktijken te stoppen. Die camera’s zien er heel herkenbaar uit:

(Foto: Harm Graat – de Gelderlander)

Na contact met de gemeente drukte een woordvoerder ons op het hart dat dit ook wel degelijk camera’s zijn. Huh? Doordat het zo hoog hangt en het eerste kastje volledig leeg lijkt, hadden we ze helemaal niet herkend als camera’s.

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Vreemd verschijnsel

Wij vinden het maar een vreemd verschijnsel. Heb jij een conspiracy theorie over deze vreemde ijzeren kastjes? Of denk je dat het inderdaad gewoon camera’s zijn zoals de gemeente ons vertelde? Laat het ons weten in de comments op Facebook of mail ons!

Lees ook:

Nijmeegs mysterie: hoeveel miljonairs wonen er in Nijmegen?

Het gras is altijd groener aan de overkant. Soms komt dat omdat het gras dan ook onderhouden wordt d...
gootje Stikke Hezelstraat

Mysterie opgelost: zo werkt het gootje in de Stikke Hezelstraat

We kennen allemaal het watergootje in de Stikke Hezelstraat. Het kabbelende water is een eye-catcher...

Mysterie opgelost: zo kwam dit trappetje bij de Graafseweg op z’n plek

Eerder schreven we over dit trappetje, dat je vindt als je het ‘illegale’ pad volgt dat door veelvul...

adv.