Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: zomaar een bingo organiseren in Nijmegen?

Door Sanna Schoonenberg 2 maart 2020

Ah, regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, mag dat? Deze week: mag je zomaar een bingo organiseren in Nijmegen?

Zweetdruppels op het voorhoofd, potlood tussen de vingers geklemd en oren gespitst. Het rad draait… nummertje twaalf. BINGO! Het is zo’n eenvoudig spelletje, misschien een tikkeltje ouderwets maar oh zo gezellig! En het leukste is ook nog eens dat je niet vaak met lege handen naar huis gaat. Laat die bingo maar beginnen! Toch?

Voorwaarden

Voor het organiseren van een bingo moet je eerst aan een paar duidelijke voorwaarden voldoen. Je vereniging moet minstens 3 jaar bestaan en de opbrengst is voor een algemeen doel, bijvoorbeeld een goed doel. Daarnaast mogen de prijzen per ronde niet hoger zijn dan 400 euro en per bijeenkomst niet hoger dan 1.550 euro.

Bingo melden

Het melden van een bingo kost wat moeite. Een bingo is namelijk een kansspel en deze moet je minstens veertien dagen van te voren bij de gemeente melden. Dat kan via dit formulier. Let op: voor een loterij of een prijsvraag moet je een loterijvergunning aanvragen. Alles rond? Dan mag je pas officieel een bingo organiseren in Nijmegen. Hoewel we niet denken dat je gearresteerd wordt als je tijdens een huisfeestje oma’s bingospel van zolder haalt. Alle ballen verzamelen!

Game Show Jump GIF by Deal Or No Deal - Find & Share on GIPHY

Lees ook:

Mag dat: je hond meenemen in een winkelcentrum in Nijmegen

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

Mag dat: satéprikkers bij het gft-afval gooien?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

MAG DAT: in Nijmegen je hond aan een paal aanlijnen als jij boodschappen doet?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

Meer over

Gemeente

adv.