Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: in Nijmegen je hond aan een paal aanlijnen als jij boodschappen doet?

Door Eveline de Boer 14 december 2020

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Bij veel supermarkten mag je je hond niet mee naar binnen nemen. Maar waar moet je jouw viervoeter dan laten? Mag je de hond aanlijnen aan een paaltje? 

Een herkenbare situatie voor hondenbezitters: je bent net aan het koken als je ontdekt dat je een ingrediënt mist. Snel even naar de supermarkt. Hup, jas aan, tas mee en gaan. Maar dan kijkt je hond je met die lieve puppy-ogen aan.

Hij smeekt om je aandacht: neem me alsjeblieft mee. Vooruit dan maar. Viervoeter mee en gaan. Maar ja… Op de deur van de winkel hangt een sticker waarop staat dat je hond niet mee naar binnen mag. Wat nu?

De regels

Om erachter te komen of de gemeente Nijmegen hier regels over opgesteld heeft, check je de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Nijmegen. Wat blijkt: hierover zijn in onze stad geen regels vastgelegd.

Een medewerker van de dierenpolitie bevestigt ook dat er geen regels zijn over het aanlijnen van je hond aan een paal bij een winkel. “In principe mag het dus gewoon”, laat een medewerker ons weten. “Maar als dieren té lang vastgebonden zitten, kun je wel een melding bij de dierenpolitie maken. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een hond lang in de volle zon zonder water zit. Dan komen we langs en kijken we ter plaatse wat we kunnen doen.”

Lees ook:

Mag dat: stickers plakken op voorwerpen in Nijmegen?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

Mag dat: je fiets op een brandkraan parkeren?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

Mag dat: fietsen met een paraplu in je handen?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

Meer over

Gemeente

adv.