MAG DAT: Een feestje geven in een Nijmeegs park?

Door Babs Bingen 21 juni 2018

Stel je voor: je bent jarig, geslaagd of gewoon in een opperbeste feeststemming en je wil samen met je vrienden en familie de bloemetjes buiten gaan zetten in een Nijmeegs park. Mag dat eigenlijk wel?

Tsja, niet iedereen woont groot en heeft het ideale huis om vrienden en familie kwijt te kunnen om iets te vieren. De locatie van de festiviteiten verkassen naar het park, lijkt een goed idee. Maar is het ook echt toegestaan in Nijmegen? En dames en heren, jongens en meisjes: het antwoord is ja!

Klein vergunningvrij evenement

Hoe dat precies in elkaar zit? In de APV van de gemeente Nijmegen lezen we dat het houden van een feest op de weg (daaronder vallen ook parken) vergunningplichtig is. Maar, houd je jouw verjaardag gewoon klein met niet te veel mensen, objecten, geluid en ga je niet de hele nacht door en voldoet jouw get-together dus aan de eisen van een ‘klein vergunningvrij evenement’? Dan is een melding naar de gemeente voldoende. Toestemming van de eigenaar van de grond is namelijk wel nodig. En dat is in het geval van de Nijmeegse parken de gemeente.

Alcohol?

Een aantal picknickkleedjes uitspreiden met een paar schalen met hapjes erop een klein boxje met wat achtergrond muziek: dat is dus geen probleem. Hoe het ook alweer zit met alcohol drinken in het park, lees je hier:

Zomer in het Kronenburgerpark

Dat wordt een radlertje: politie staat geen alcoholgebruik toe in Nijmeegse parken

Het wordt eindelijk lente! Dat nodigt natuurlijk uit tot een parkbezoekje met een lekker blikje witb...

Meer over

Gemeente

adv.