Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Maak je borst maar nat: 7 x (geplande) grote veranderingen aan Nijmegen

Door Babs Bingen 9 oktober 2019

Oh, wat gebeurt er toch altijd veel in Nijmegen! Er staan een paar flinke veranderingen op de planning voor de binnenstad en bijvoorbeeld het Honigterrein, op de planning. Wij zetten de belangrijkste veranderingen voor je op een rijtje.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Het dak eraf bij de Molenpoortpassage

Impressie van een nieuwe winkelstraat in het Molenpoortgebied. (Bron: Gemeente Nijmegen)

Over 5 tot 10 jaar gaat het dak van de Molenpoortpassage gaat eraf. Er komen dan open (winkel-)straatjes, met daar bovenop woningen. Op dit moment staan er veel ruimtes in de Molenpoortpassage leeg. Op die plekken zouden dan woningen gebouwd kunnen worden. Op de Molenpoortpassage is nu plek voor 300 auto’s, die parkeerplekken verdwijnen. Dat betekent dat we straks in de open lucht naar hartenlust bij de winkels van de Molenpoortpassage kunnen winkelen.

Wow! Het parkeerdak op de Molenpoort verdwijnt en dit komt ervoor terug

Op de website van de Gelderlander lezen we bijzonder nieuws! Het dak van de Molenpoortpassage gaat e...

Héél veel nieuwe appartementen

(Beeld: Gemeente Nijmegen)

We benoemden het hiervoor al even: er komen dus veel nieuwe woningen aan het in centrum van Nijmegen. Dat de woningnood in Nijmegen hoog is, is inmiddels wel duidelijk. Dus we zijn wel blij met dit nieuws. De appartementen worden gebouwd op de plaats van de voormalige garage P. de Vos, aan de Mariënburgsestraat tegenover de bibliotheek, rond de Petrus Canissiuskerk en aan de Tweede Walstraat.

Meer groen

Ook spotten we op dit kaartje van de Gemeente Nijmegen óók dat er meer groen komt in ons centrum. Fijn! Dat gaat gebeuren aan de Mariënburg, Eilbrachtstraat en de nieuwe open winkelstraten waar we nu de Molenpoortpassage vinden.

Sloop Metterswane

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Veel Nijmegenaren vinden het Metterswane gebouw dat tegenover het station ligt, maar een lelijk gebouw. Goed nieuws: de sloop van het gebouw staat gepland! Wat krijgen we ervoor terug? Het nieuwe visitekaartje van Nijmegen bestaat uit appartementen, kantoorruimtes, een hotel, een supermarkt en horecagelegenheden. Klinkt goed! We vertrouwen erop het gebouw er een stuk beter uit gaat zien dan het huidige Metterswane.

Mysterie: waarom wordt dit bekende gebouw in Nijmegen nú pas gesloopt?

Als je met de trein naar Nijmegen komt, is het 't eerste wat je ziet: het Metterswane gebouw. Dit ge...

Dag Intersport-gebouw, hallo appartementen

Weet je nog: deze zomer werd eindelijk het oude (en niet zo charmante) Intersport-gebouw aan Plein’44 gesloopt! Deze doorn in ons Nijmeegse oog maakt plaats voor een supermarkt, appartementen en studio’s. Wij kunnen alvast niet wachten!

Nieuw station

(Foto: Indebuurt Nijmegen)

We zouden het bijna vergeten, maar ons station wordt compleet verbouwd! Zo krijgen we een vette entree aan de kant van de tunnel (waar nu het UWV-gebouw staat), een beheerde fietsenstalling en een nieuwe Kiss & Ride plek. Zijn wij blij mee!

nieuwe station

Zo komt het nieuwe station in Nijmegen eruit te zien!

Eindelijk! Het centraal station in Nijmegen wordt compleet verbouwd. Zo krijgt het nieuwe station ee...

Waterkering Waalfront

Zie jij jezelf hier al lopen? (Beeld: KCAP / Gemeente Nijmegen)

Er staan ook allerlei veranderingen op de planning voor Nijmegen-West. De waterkering aan het Waalfront, het gebied tussen het Honigcomplex en de Handelskade, wordt een mooie en groene plek. Je kunt hier straks lekker langs het water struinen, door een park met ligweides en bomen. Bij het Honigcomplex komen veel nieuwe woningen. Er wordt geschat dat die woningen ergens tussen 2023 en 2024 af zijn.

Woningen en meer groen: dit gaat er gebeuren met het Waalfront en Honigcomplex

Er staan allerlei veranderingen op de planning voor Nijmegen-West. Het Waalfront in Nijmegen krijgt ...

Decathlon en TK Maxx

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Het pand van V&D werd een tijd lang maar niet blijvend gevuld. Gelukkig weten we nu beter. Budget sportwinkel Decathlon gaat het pand delen met de Amerikaanse kledingverkopers van TK Maxx. TK Maxx opent donderdag 10 oktober, op de Decathlon moeten we nog iets langer wachten:

Decathlon in Nijmegen: dit is wanneer de zaak opent

Dat sportwinkel Decathlon in Nijmegen komt, wisten we al lang. Maar wanneer dan?! Dat bleef lang een...

Nooit meer belangrijk nieuws missen?

Wij houden je graag op de hoogte! Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief, dan komt het nieuws van zelf naar je toe. Inschrijven doe je via de link >>>

Lees ook:

regels ov

Vijf dagen lang géén treinen van en naar Nijmegen: dit moet je weten

Treinreizigers opgelet! Van zaterdag 12 oktober tot en met woensdag 16 oktober rijden er geen treine...

10 x deze zaken zijn sinds september nieuw in Nijmegen

In de maand september hebben we héél veel leuke nieuwtjes met jullie gedeeld over nieuwe Nijmeegse z...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.