Kleine poepfabriek in huis? Zo bespaar je geld op je restafval
Aangeboden door Dar N.V.
Ben jij ook zo klaar met die volle restafvalzakken met luiers en incontinentiemateriaal? En wil je graag een steentje bijdragen aan een beter milieu? Dan is dit nieuwtje van Dar echt iets voor jou! Sinds 1 maart 2023 kun je namelijk in Nijmegen gratis je luiers en incontinentiemateriaal scheiden en inleveren op diverse plekken.
Maar hoe werkt dat dan precies? Nou, dat is eigenlijk heel simpel. Je verzamelt je gebruikte luiers en incontinentiemateriaal in een speciale zak, die je kunt ophalen bij verschillende locaties in Nijmegen. Vervolgens breng je deze zak naar een van de containers, waar je hem gratis kunt inleveren. Zo simpel is het!
Draag je steentje bij
Waarom zou je eigenlijk je luiers en incontinentiemateriaal willen scheiden? Om je steentje bij te dragen aan het milieu! Door deze materialen apart in te leveren, kunnen ze namelijk gerecycled worden. Gebruike luiers en incontinentiemateriaal kunnen nieuwe autobumpers worden. Zo hoeven er minder nieuwe grondstoffen gebruikt te worden en wordt de belasting op het milieu verminderd. Bovendien worden de gescheiden materialen gebruikt voor duurzame energieopwekking, wat ook weer bijdraagt aan een beter milieu.
Wat mag er niet in de speciale zakken? Medicijnen en verpakkingen, (latex)handschoenen, stomazakjes en onderleggers kan Dar niet recyclen in deze inzameling. Breng medisch afval naar de apotheek of lever het apart in op de milieustraat. Twijfel je welk afval in de luierzak mag? Kijk dan in de afvalwegwijzer op de Dar app.
Lees verder onder de foto’s >
Foto’s: Dar
Nijmegenaar Kiki is enthousiast
Mocht het milieu ontzien je niet overtuigen, dan heeft Nijmegenaar Kiki van Alst nog een goede reden: “Doordat wij luiers nu apart kunnen inzamelen, zit onze restafvalzak minder snel vol en besparen we geld.”
Lever hier je volle zak in
Dus waar wacht je nog op? Ga snel naar een van de locaties waar je de speciale zakken kunt ophalen en begin met het scheiden van je luiers en incontinentiemateriaal. En doe volle zakken in een van de luiercontainers. Zo help je niet alleen het milieu, maar zorg je er ook voor dat je restafvalzakkenminder snel vol zitten. En dat scheelt weer in de kosten!