Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jammer: twee van de kleinste winkeltjes in het centrum worden gesloopt

Door Babs Bingen 10 oktober 2019

Twee van de vijf groene sierlijke stadskiosken in het centrum van Nijmegen worden gesloopt. Dat hebben de burgemeester en de wethouders besloten.

Het gaat om de kiosk tegenover het gemeentehuis in de Burchtstraat en de kiosk tegenover de Jumbo City een stuk verderop aan de Grote Markt. Volgens de gemeente zijn de kiosken moeilijk te verhuren. Door ze te slopen, ontstaat er meer ruimte in onze al krappe binnenstad.

Kiosken staan in de weg

De gemeente Nijmegen schrijft over de sloop van de kleine zaakjes: “Door het besluit over de bussen uit de Burchtstraat kijkt de gemeente ook naar een herinrichting van deze straat. Door meer parkeerdruk, verkeersdrukte en bezoekers staan de kiosken niet altijd meer op een fijne plek. Ze staan in een looproute of beperken het zicht op straat of op (winkel-)panden.”

Vietnamese snackbar al weg

Tot 1 september zat er een Vietnamese snackbar in de kiosk tegenover de oude V&D, deze is nu weg. In de kiosk tegenover het gemeentehuis vind je nu nog de etalage van Heppie Hout. Ondernemer Roy van Groningen wordt echter niet gezien als een volledige huurder, omdat hij slechts een vergoeding betaalt. Eerder maakten wij trouwens dit leuke artikel over Heppie Hout.

De kiosk tegenover de oude V&D (Foto: indebuurt Nijmegen)

Voorjaar 2020

Uiterlijk in het voorjaar van 2020, worden de twee kiosken gesloopt. Dat wil overigens niet zeggen dat de andere drie kiosken in de binnenstad ook verdwijnen. Zo verkoopt Henk van Benthem (72) in de kiosk in de Molenstraat bloemen. Wanneer andere kiosken ook leeg komen te staan, bekijkt de gemeente per pand of deze nog een toegevoegde waarde heeft.

Nooit meer belangrijk nieuws missen?

Wij houden je graag op de hoogte! Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief, dan komt het nieuws van zelf naar je toe. Inschrijven doe je via de link >>>

Lees ook:

Febo drive Nijmegen

Snacken in de auto: we krijgen een FEBO Drive bij Nijmegen

Alle Nijmeegse FEBO-fans opgelet! Na Alkmaar, Zwolle, Oostzaan en Wormerveer krijgt ook de regio Nij...
regels ov

Vijf dagen lang géén treinen van en naar Nijmegen: dit moet je weten

Treinreizigers opgelet! Van zaterdag 12 oktober tot en met woensdag 16 oktober rijden er geen treine...

Maak je borst maar nat: 7 x (geplande) grote veranderingen aan Nijmegen

Oh, wat gebeurt er toch altijd veel in Nijmegen! Er staan een paar flinke veranderingen op de planni...

adv.