Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hier brengt de politie je straks naartoe als je opgepakt wordt in Nijmegen

Door Babs Bingen 21 oktober 2019

We hopen niet dat het je ooit gebeurt, maar stel: je wordt opgepakt. Dronken op straat gelopen, een flinke hoeveelheid illegaal vuurwerk bij je of met wat voor reden dan ook. Waar brengt de politie je dan naartoe?

Binnenkort word je als je gearresteerd wordt niet meer in Nijmegen in een cel ondergebracht. De arrestantencellen in de politiebureaus van Doetinchem, Deventer, Ede, Arnhem, Nijmegen en Tiel worden opgeheven, uit bezuinigingen en vanwege gebrek aan personeel.

Nieuw arrestantencomplex in Elst

Waar je dan naartoe gaat? Naar een nieuw arrestantencomplex in Elst. Het staat er nog niet, maar de politie heeft vlakbij de A15 een bouwlocatie op het oog. Agenten in de hele regio moet hier straks arrestanten naartoe brengen. De politie Oost-Nederland (de provincies Gelderland en Overijssel) wil in Overijssel alleen de politiecellen in hoofdstad Zwolle en het Twentse Borne openhouden. In Borne staat sinds enkele jaren een nieuw complex met veertig cellen.

Burgemeesters zijn tegen

Burgemeesters vinden het plan onverantwoord. Dat komt omdat agenten dan urenlang moeten rijden om arrestanten op te kunnen sluiten. Al die tijd zijn ze niet aanwezig in hun gebied en zijn ze ook niet inzetbaar bij noodhulp, 112-meldingen. Zeker in de landelijke gebieden is er al nauwelijks politie beschikbaar, stellen de burgemeesters in De Gelderlander. De burgemeesters eisen dat er voor de gehele Eenheid Oost een aparte vervoersdienst wordt opgericht. Agenten die een verdachte oppakken kunnen dan de arrestant overdragen en in hun werkgebied blijven.

Overleg

De politietop van Oost-Nederland legt de sluiting van de politiecellen op 19 november voor tijdens de halfjaarlijkse overleg met alle (79) Overijsselse en Gelderse burgemeesters. De burgemeesters hebben officieel geen bevoegdheid om het plan tegen te houden. Strikt genomen is de sluiting van cellencomplexen in de politiebureaus van Ede, Tiel, Deventer en Doetinchem een zaak van de Nationale Politie.

Lees ook:

Jasper Fietsen

Heel stoer: 7 x succesvolle jonge ondernemers in Nijmegen

Wij van Indebuurt hebben al heel wat toffe enthousiaste Nijmeegse ondernemers gesproken. En wat nou ...
date

Eerste date? In deze Nijmeegse kroegen zit je goed

Binnenkort een eerste date? Spannend! Die wil je natuurlijk echt laten slagen. Maar waar in Nijmegen...

Mysterie opgelost: dit is waarom er betonnen blokken langs de Energieweg zijn geplaatst

Lezer Geert Neijenhuis rijdt elke dag over de brug de Oversteek over de Energie- en Neerbosscheweg. ...

Meer over

Gemeente

adv.