Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Woningen en meer groen: dit gaat er gebeuren met het Waalfront en Honigcomplex

Door Babs Bingen 20 september 2019

Er staan allerlei veranderingen op de planning voor Nijmegen-West. Het Waalfront in Nijmegen krijgt een waterkering in de vorm van een mooie groene dijk langs het water. Bij het Honigcomplex komen veel nieuwe woningen. Dit gaat er gebeuren.

De Waterkering

De waterkering aan het Waalfront, het gebied tussen het Honigcomplex en de Handelskade, wordt een mooie en groene plek. Je kunt hier straks lekker langs het water struinen, door een park met ligweides en bomen.

Rond het Honigcomplex komt een nieuwe oplossing voor de waterkering buitenom, die wordt geïntegreerd in de wanden van de te realiseren parkeergarages in het nieuwe gebied. Daardoor kan de huidige waterkering langs het water worden verlaagd (wat de stevigheid verbetert) en wordt het contact van het gebied met de rivier hersteld. Het Honigcomplex komt daardoor buitendijks te liggen en wordt bij de renovatie beter bestendig tegen extreme rivierwaterstanden. Dan hoeven we dus niet bang te zijn voor overstromingen.

(Beeld: KCAP / Gemeente Nijmegen)

Kosten: 5,1 miljoen

De waterkering is een samenwerking tussen Waterschap Rivierenland, Provincie Gelderland en Ontwikkelbedrijf Waalfront. Op 18 september 2019 tekenden ze een samenwerkingsovereenkomst. De kosten: 5,1 miljoen. Die worden verdeeld over de drie partijen.

Ontwikkelbedrijf Waalfront realiseert de waterkering tegelijk met Park Fort Krayenhoff. Dat is een nieuwbouwproject waarbij nieuwe appartementen worden gebouwd in de nieuwbouwwijk Koningsdaal, bij het voormalige industrietterein.

(Beeld: KCAP / Gemeente Nijmegen)
(Beeld: KCAP / Gemeente Nijmegen)

Planning nieuwe invulling Honig-terrein

Een deel van het Honig-terrein wordt omgetoverd tot een nieuwe woonwijk. De planning is als volgt. De bebouwing van Park Fort Krayenhoff is naar verwachting in 2020 klaar. Daarna wordt het park met de waterkering ingericht. Vanaf 2020 start de woningbouw aan de Haven, dit gaat Dijkkwartier Oost heten. In 2021 kunnen op de locatie van de loods bij Honig tot aan de rivier woningen worden gebouwd.

Dit is wanneer de woningen bij de Honig klaar zijn

Vanaf 2022 komt de gehele Honig-locatie beschikbaar. Daar wordt volgens de huidige planning de woningbouw medio 2026-2027 afgerond. De verwachting is dat het te behouden deel van het Honig-complex zijn ‘nieuwe’ status krijgt ergens tussen 2023 en 204. De werkzaamheden en procedures die moeten worden uitgevoerd voor de waterveiligheid zullen hier steeds iets op vooruitlopen.

Lees ook:

Nieuw in de Lange Hezelstraat: het hippe en knusse Lino City Hotel

Ken je het leuke lunchtentje Fingerz in de Lange Hezelstraat? De van origine Spaanse eigenaar Franch...

Wow: auto ramt tegen de gevel van bioscoop LUX in Nijmegen

Donderdagochtend rond 9:00 uur is een auto cultureel centrum en bioscoop LUX binnengereden, meldt de...
Credible

Whuuut?! Hotel Credible is verkocht en dit is waarom

Hotel Credible: wie kent het mega gezellige hotel en restaurant niet? Een fijn terras, een prachtige...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.