Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Blijven hydrateren: hier vind je gratis watertappunten in Nijmegen

Door Kim te Woerd 12 augustus 2020

Poeh, het is warm! De nummer 1 tip bij hoge temperaturen is genoeg water drinken. Ben je je flesje vergeten of is je water op? Geen probleem: er genoeg gratis watertappunten in Nijmegen. Hier vind je ze!

Gratis water door heel Nijmegen

De meeste gratis watertappunten in Nijmegen zijn te vinden in en rondom het centrum. Zo vind je er één op de Grote Markt, op het Quackplein en op de kruising van de Mariënburgsestraate en Burchtstraat. Ook op andere handige plekken zoals langs de hardlooproutes op Heumensoord en in het Goffertpark zijn tappunten te vinden. De meeste watertappunten zijn permanent, tijdens grote evenementen zoals de Vierdaagse worden extra wateruitgiftepunten ingezet.

De gratis watertappunten in Nijmegen vind je sinds de zomer van 2018 in onze stad. Leuk: winnaars van de Green Capital Challenge zorgden ervoor dat Nijmegenaren de 23 (!) watertappunten in de stad makkelijker kunnen vinden. Ze beschilderden de stoep bij deze watertappunten. Jammer genoeg zijn nu, twee jaar later, deze vrolijke schilderingen niet altijd meer zichtbaar. Hier bekijk je foto’s van de kunstwerken.

Kaart met watertappunten in Nijmegen

De schilderingen zijn dan misschien minder goed zichtbaar, de waterkranen doen het nog steeds. De website Welkom in Nijmegen maakte eerder een kaart waarop je precies ziet waar je in Nijmegen het dichtstbijzijnde watertappunt vindt. Handig! Kijk maar:

Lees ook:

Hallo hittegolf: 7 x zo zoek je verkoeling in Nijmegen

Het is hartje zomer en dat merken we ook aan de temperaturen. Want wat is het heet! Hoe je allemaal ...

Goed om te weten: dít is de heetste plek van Nijmegen

Het is warm en dat blijft het ook nog wel even deze week. Trek je de hitte niet meer en ben je op zo...
Spiegelbrug

MAG DAT: vanaf een brug in het water springen in Nijmegen

De zon schijnt en het is warm. Wat is het dan fijn om een verfrissende duik te nemen. Daarom plonsen...

adv.