Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wow: gemeente Nijmegen wil giga woontoren van 120 meter (!) bij het centrum

Door Babs Bingen 16 januari 2020

Eind 2021 wil de gemeente Nijmegen starten met de bouw van een gigantische woontoren, meldt de Gelderlander. Het ‘Waalpanorama’ zou, met gemak, het hoogste gebouw van onze stad worden.

Een mega woontoren van, houd je vast, 120 meter hoog, met zo’n veertig verdiepingen. Dat wil de gemeente Nijmegen realiseren op de plek waar nu parkeerplaats de Oude Stad ligt, achter de Hezelpoort. Stel je eens even voor hoe hoog dat eigenlijk is: het is een flink stuk groter dan het Erasmugebouw, dat met 88 meter en 22 verdiepingen nu het hoogste gebouw van Nijmegen is.

Ook winkelen in woontoren

De onderste verdieping van het grote gebouw aan de voorzijde langs de Voorstadslaan, is bestemd voor winkels. De rest voor woningen. Dat wordt een mix van studentenwoningen, sociale huur, vrije huur en koopwoningen.

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Parkeergarage

Bij de huidige plannen voor het Waalpanorama hoort ook een grote parkeergarage, die deels onder en deels boven de grond ligt. Deze is niet alleen bestemd voor de bewoners, maar ook voor bezoekers van het Nijmeegse centrum en de Handelskade. De maximale capaciteit: 900 voertuigen.

Nu nog investeerders

Het plan voor de woontoren bestaat al zo’n tien jaar. Toen was de wens nog om een woontoren van 110 meter te bouwen. Wegens de economische crisis werd er nooit een aanbesteding gedaan, schrijft de Gelderlander. Er wordt nu opnieuw gezocht naar investeerders en bouwers.

Lees ook:

Maak je borst maar nat: 7 x (geplande) grote veranderingen aan Nijmegen

Oh, wat gebeurt er toch altijd veel in Nijmegen! Er staan een paar flinke veranderingen op de planni...

adv.