Ga je in de Waal zwemmen? Zo zorg je dat je veilig bent

Door Sophie van den Boogaard 4 juli 2018
<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

In de Spiegelwaal kun je lekker plonzen, maar de gemeente Nijmegen en Rijkswaterstaat raden af om te zwemmen in de Waal. Soms nemen Nijmegenaren stiekem toch een duik, ook al kan het gevaarlijk zijn. Als je het dan toch doet zorg dan op z’n minst dat je zo veilig mogelijk bent! Wij zetten wat tips voor je op een rij. 

Blijf binnen de baai

De meeste strandjes langs de Waal hebben een soort baai met langs de kant op de hoek stokken of vlaggen die het einde van de baai aangeven. Als je in de rivier gaat zwemmen probeer dan altijd ergens te zwemmen waar je ook kan staan maar ga in ieder geval niet voorbij de grenzen van de baai. Je verliest het echt van de sterke stromingen en draaikolken in onze rivier.

Zwem niet in de buurt van een schip

Op de Waal zijn veel vrachtschepen te vinden. De onderstroom die een passerend schip veroorzaakt is verraderlijk. Het is mogelijk dat je daardoor onder het schip gezogen wordt. Zorg er dus altijd voor dat je niet te dicht bij schepen zwemt!

Let op: je kan een boete krijgen!

Rijkswaterstaat vind het niet tof dat mensen in rivieren en kanalen zwemmen. Als je op een strandje hangt en soms even in het water plonst is er niks aan de hand maar neem je te grote risico’s die jou of anderen in gevaar brengen dan kun je een boete krijgen. En dat is zonde!

Meer info vind je hier

Wil je meer informatie over zwemmen in rivieren en kanalen, en welke gevaren je alert voor moet zijn? Kijk dan eens op de website van Rijkswaterstaat.

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente

adv.