Foutje bedankt: peperdure parkeergarage in het Willemskwartier staat straks gewoon leeg

Door Sophie van den Boogaard 10 oktober 2017

Parkeren in Nijmegen blijft een moeilijk punt. De gemeente dacht een handje te helpen en liet voor ongeveer vier miljoen euro een parkeergarage bouwen onder de appartementen bij de Genestetlaan in het Willemskwartier. Helaas blijkt dit een foute inschatting, want bijna geen huurder wil er parkeren schrijft De Gelderlander.

Enorme schadepost

De bouw van de parkeergarage was een eis van de gemeente. In de parkeergarage kunnen 180 auto’s staan, maar volgens ontwikkelaar Bas van de Ven van Stuworld hebben bijzonder weinig huurders interesse in een parkeerplaats. Bas heeft nu zo’n 160 flats verhuurd en slechts drie (!!!) huurders hebben een contract getekend voor een plek in de parkeergarage. Hij is bang dat de vraag naar parkeerplaatsen ook bij verhuur van de overgebleven flats klein zal blijven. De parkeergarage wordt daarmee een enorme schadepost.

Steeds vaker geen auto

Bas van de Ven is niet te spreken over de situatie. “Ik heb hier vooraf voor gewaarschuwd bij de gemeente. Gepleit om te bouwen zonder garage. Rond het woongebouw kunnen mensen ook nog op eigen terrein parkeren. Maar toch eiste Nijmegen per se deze ondergrondse parkeerkelder. Ik heb gezegd: Dit zijn jongeren, studenten en net afgestudeerden. Die hebben steeds vaker geen auto.” De appartementen zijn nu noodgedwongen een stuk duurder geworden dan gehoopt, door de hoge kosten van de parkeergarage.

Lees het hele artikel en interview met Bas van de Ven op de website van De Gelderlander.

Weet jij een leuk bestemmingsplan voor deze leegstaande parkeergarage? Mail ons jouw creatieve idee!