Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Centrum Nijmegen krijgt 473 nieuwe parkeerplaatsen: dit is waar

Door Babs Bingen 7 juli 2020

Nijmegen krijgt 473 nieuwe parkeerplaatsen in het centrum! Dat meldt de gemeente in een persbericht. Wie, wat, waar, hoe? Leggen we je uit!

Weet je nog dat we je vertelden dat er een gigantische woontoren bij de Hezelpoort op komst is? Nou, daar hoort óók een grote parkeergarage bij, met 473 openbare plekken. Die zijn nodig voor bezoekers aan de stad en de Handelskade, schrijft de gemeente in het persbericht. Het is de eerste stap in de bouw van de garage en de woontoren daarboven.

Extra plekken voor bewoners

De parkeerplaatsen vervangen de plekken op de huidige parkeerplaats ‘Oude Stad’, die op ongeveer dezelfde plek achter de Hezelpoort ligt. De gemeente wil ervoor zorgen dat er voldoende parkeergelegenheid is voor bezoekers van de Handelskade en wil parkeren aan de rand van het centrum te stimuleren, in plaats van in het centrum. Het aantal van 473 wordt nog opgehoogd met parkeerplaatsen voor de woningen in de toren.

Na de zomer meer plannen

Over de plannen om een parkeergarage en woontoren te bouwen bij de Hezelpoort is al jaren geleden een besluit genomen. De plannen zijn toen om verschillende redenen uitgesteld. Het vaststellen van het aantal parkeerplaatsen is een nieuwe eerste stap in de bouw van de Hezelpoortgarage en de woontoren. De plannen voor zowel de garage als de toren worden na de zomer van 2020 verder uitgewerkt. Wanneer de parkeerplaatsen er komen, is dus nog onzeker. Wij zijn benieuwd!

Lees ook:

Wow: gemeente Nijmegen wil giga woontoren van 120 meter (!) bij het centrum

Eind 2021 wil de gemeente Nijmegen starten met de bouw van een gigantische woontoren, meldt de Gelde...

Parkeren wordt goedkoper: 9 x nieuwe regels rondom parkeren in Nijmegen

Goed nieuws voor de mensen die in het centrum van Nijmegen wonen: een parkeervergunning wordt binnen...

Meer over

Gemeente

adv.