Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bruls: blijf ’s avonds weg van waalstrandjes voor je eigen veiligheid

Door Sophie van den Boogaard 30 juni 2020

Het is volop zomer en dat betekent dat onze waalstrandjes weer vol liggen met badgasten uit de omgeving. Toch is de sfeer op de strandjes bij de stadswaard ’s avonds een stuk grimmiger. Daarom roept onze burgemeester op om de strandjes in de avond niet te bezoeken, voor je eigen veiligheid.

Agressieve jongeren

Dat de waalstrandjes ’s avonds niet altijd veilig zijn bleek toen twee jongens op woensdag 24 juni een hersenschudding opliepen toen ze een ruzie wilden sussen. De stranden kampen met overlast van agressieve jongeren, onder invloed van alcohol en lachgas. Tegen onze collega’s van de Gelderlander vertelt burgemeester Bruls: “We kunnen de bescherming van bezoekers vooral ’s avonds niet garanderen.”

‘Zoek een andere plek op’

Bruls gaat verder: “Er heerst een gespannen sfeer op de stranden richting Ooijpolder. Het is al jaren een populaire plaats bij met name jongeren, maar de laatste weken zien we meer overlast. Er wordt alcohol gebruikt, veel lachgas genuttigd en er ontstaan ruzies, tot geweldpleging aan toe. Tegen mensen van goede wil zeg ik: wees verstandig, ga voorlopig niet naar die strandjes. Zoek een andere plek op. Zeker in de avonduren.”

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Kritiek op beleid Bruls

Het artikel van de Gelderlander waarin Bruls oproept om niet naar de waalstrandjes te komen in de avonden brengt veel reacties te weeg. Veel mensen vinden dat Bruls de verkeerde tactiek kiest. Hun devies: in plaats van ‘mensen van goede wil’ te vragen niet naar de strandjes te komen, zou Bruls juist de jongeren die het gebied teisteren met agressie, alcohol- en lachgasgebruik moeten aanpakken. Je leest er meer over in het artikel van onze collega’s.

Rotzooi op de stranden

De Waalstrandjes zijn elke zomer weer goed voor flink wat maatschappelijke discussie. Naast de grimmige sfeer en overlast in de avond, laten strandgangers overdag ook flink wat rotzooi achter. Dat is niet alleen vervelend voor de volgende strandbezoeker, maar ook heel slecht voor het milieu in de polder. Daarom roepen wij op: neem je afval mee naar huis en blijf aardig. Dan kunnen we binnenkort weer veilig genieten op een schoon strandje.

Je leest het hele verhaal op de website van de Gelderlander.

Lees ook:

Marjolein en Adriënne beheren Facebookgroep Thuisbezorgd Nijmegen: ‘Het geeft voldoening’

Om een leuke Nijmeegse horecazaak te vinden die sinds de coronacrisis afhaal- en bezorgdiensten aanb...

Café ’t Paleis op last van gemeente gesloten: ‘Ze zijn niet binnen geweest’

Café 't Paleis is sinds vrijdagavond gesloten, schrijft de Gelderlander. Het zou te druk geweest zij...

Het regent villa’s in Nijmegen: er staat er weer één van ruim 3 miljoen te koop

Waar we normaal gesproken een gat in de lucht springen als we via Funda even kunnen wegdromen bij ee...

Meer over

Gemeente

adv.