Wauw! In dit filmpje vlieg je als een vogel over de nieuwe Waalkade

Door Babs Bingen 18 mei 2018

De Nijmeegse Waalkade krijgt een enorme make-over. Na de Vierdaagse van dit jaar is het gedaan met de oude versie en zal er flink gesloopt, gebouwd en vooral geplant worden. Eerder spraken we al met de architect over de plannen. Nu hebben we bewegende beelden van de nieuwe Waalkade, kijk je mee?

Groen, groen en nog eens groen

In het filmpje van de Gemeente Nijmegen vlieg je als een vogeltje over de nieuwe Waalkade heen. Wat meteen opvalt, is dat de nieuwe kade een flink stuk groener wordt. Er komen grote ligweides en veel bomen. En zie je die verlaagde trappen naar het water? Dat moet een soort van Waaltheater worden. Zie jij jezelf al met een kleedje aan het water chillen? Er is ruimte genoeg!

Horeca

Ook voor de horeca is ruimte ingepland. We zien mooie terrassen, ook weer omgeven door groene plantsoenen. De terrassen grenzen allemaal aan het horecapand, zodat de bediening niet meer de weg over hoeft te steken om jou van je hapje en drankje te voorzien. Enneh, je auto parkeren? Dat wordt straks niet meer zo makkelijk. Aan beide kanten van de nieuwe Waalkade komt een keerlus, zodat je wel nog iemand met de auto kan afzetten.

Bekijk hier het filmpje van de Gemeente Nijmegen:

Lees ook:

Waaltheater Nijmegen

Zo komt onze nieuwe Waalkade eruit te zien

De Waalkade krijgt een mega-metamorfose. Indebuurt sprak met architect en stadsontwerper Mathieu Sch...

Binnenkijken bij cruiseschip Verdi: lekker luxe op een drijvend hotel

Wij Nijmegenaren zijn niet de enigen die van onze stad houden. Aan de Waalkade zien we vaak velen mo...

 

  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

adv.