Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Winnen: een avond borrelen met je vrienden in dit nieuwe biercafé in de Lange Hezel

Aangeboden door Selbachs 10 oktober 2019

Het wordt alsmaar leuker in de Lange Hezelstraat. Sindskort is er weer een nieuw zaak geopend: Selbachs. In dit café drink je niet alleen de lekkerste speciaalbiertjes, maar kun je ook terecht voor lunch, pubfood en hapjes. Bovendien is er gelegenheid voor borrel, recepties en feestjes in de receptieruimte. Wij hebben goed nieuws: we mogen 4 tafels voor 4 personen inclusief borrelhapjes weggeven! Lees snel verder hoe jij kunt winnen.

Ilja Donderwinkel is eigenaar van Selbachs. Hij is geen onbekende in het Nijmeegse horecalandschap. Als eigenaar van Smaakrijk en De Viking kent hij de Lange Hezelstraat als geen ander. “Met Selbachs willen we meer avondhoreca in de straat creëren, zodat mensen hier ook terecht kunnen voor hun borrel,” vertelt Ilja.

(foto: indebuurt Nijmegen)
(foto: indebuurt Nijmegen)
(foto: indebuurt Nijmegen)

‘We willen dat iedereen zich hier thuis voelt’

Ondanks dat Selbachs een echt biercafé is, kun je er de hele dag terecht. “Onze deuren zijn vanaf 11.00 uur open. Wij zijn een bar voor jan en alleman: van studenten tot senioren, we willen dat iedereen zich hier thuis voelt. Selbachs wil er zijn voor winkelend publiek dat zin heeft in een kop koffie en stevige lunch, voor vrienden die een avond speciaalbiertjes willen drinken, maar ook voor de (studenten)verenigingen die een betaalbaar en gezellig café zoeken voor hun borrels of vergaderingen. Het pand leent zich ervoor: met de receptieruimte erbij kunnen hier zo 200 man in.”

Elke woensdag speciaalbier voor €3,00

De core business van Selbachs is speciaalbier. Met bieren van onder andere De Gele Kanarie, Brouwerij het IJ, Texels, Paulaner en Affligem op de tap, kun je je hier gerust een avondje vermaken. “We hebben 15 biertjes op de tap. Elke woensdag is het speciaalbier-avond, je drinkt dan vanaf 20.00 uur alle speciaalbieren van de tap voor slechts €3,00. Maar, we vinden het ook belangrijk dat er ook goede en betaalbare wijn is. Je hebt hier hele mooie flessen wijn voor € 18,00 euro,” vertelt Ilja.

(foto: indebuurt Nijmegen)

Pubfood met lokale ingrediënten

Wie een blik werpt op de menukaart ziet dat Selbachs alles serveert wat je nodig hebt tijdens een avondje borrelen: van burgers tot nachos en van bieterballen (vega bitterballen van biet) tot zoete aardappelfrites met truffelmayonaise. “We halen al onze producten ‘in de buurt’: van het Brood van Brood op de Plank tot de Kaas van Kaashandel De Wit.”

Emile Johannes Selbach

Maar eh… waar komt die naam Selbachs eigenlijk vandaan? “Selbachs is vernoemd naar Emile Johannes Selbach. Deze flamboyante Nijmegenaar stond tijdens zijn korte leven, hij werd slechts 28 jaar jong, bekend als de gewichtigste hotelier van Europa. In de periode vóór de Tweede Wereldoorlog zorgde deze man voor leven in de brouwerij in de binnenstad van Nijmegen. Net zoals wij nu ook voor leven in de brouwerij in de Lange Hezel willen zorgen.”

Euforisch gevoel

In de receptieruimte achterin het pand staat nog een tweede bar. “De receptieruimte kun je afhuren om te borrelen, bijvoorbeeld voor je verjaardag of bedrijfsfeest. De foto op de muur achter de bar is op 5 december 1933 gemaakt, toen werd de drooglegging in Amerika opgeheven en mochten de Amerikanen weer drinken. Het euforische gevoel dat deze mensen uitstralen willen wij hier neerzetten.”

(foto: indebuurt Nijmegen)
(Foto: indebuurt Nijmegen)
(foto: indebuurt Nijmegen)

Win een avondje borrelen met 3 vrienden inclusief borrelhap bij Selbachs

[Deze win-actie is gesloten. de winnaars hebben bericht gehad]

Wij hebben goed nieuws: wij mogen 4 tafels voor 4 personen met 2 drankjes per persoon en een borrelhap weggeven. Kun jij die lekkere speciaalbiertjes en pubfood eens proeven! Dus, wil jij samen met 3 vrienden een avondje borrelen bij dit leuke nieuwe café in de Lange Hezelstraat? Tag dan nu je vrienden onder het Facebook-bericht en laat weten waarom jullie moeten winnen. Je kunt reageren op deze win-actie tot en met 17 oktober 2019.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Selbachs. Meer over Selbachs ontdekken?

Selbachs

Vandaag gesloten

Lange Hezelstraat 58A, Nijmegen

adv.