Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Waarom Daan Muller zijn restaurant Voldaan in Nijmegen Oost tóch niet heeft verkocht

Aangeboden door Restaurant Voldaan 15 oktober 2019

Met pijn in zijn hart zette Daan Muller (34) deze zomer zijn restaurant Voldaan in Nijmegen Oost te koop. Zijn topchefs hadden een andere uitdaging gevonden en het zette hem aan het denken. Na 20 jaar werken in de horeca – en nooit meer dan een paar dagen vakantie – was het mooi geweest. Hij was moe. Totdat er een andere wending kwam…

“In de weken dat mijn restaurant te koop stond, had ik eindelijk de tijd om na te denken. Want, waarom doe ik eigenlijk wat ik doe, wat vind ik nou echt leuk? Doordat ik nu rust had, kon ik daar vrij snel antwoord op geven: ik vind het namelijk fantastisch om samen met mijn team mensen te verzorgen, zodat ze een heerlijk avondje uit hebben. Terwijl mijn restaurant nog te koop stond, begon het eigenlijk alweer te kriebelen om opnieuw te beginnen.”

Voldaan

En dat is dan ook precies wat Daan heeft gedaan. Sinds 15 augustus is hij met nieuwe energie, nieuwe inzichten én nieuwe recepten aan de slag om gasten in de watten te leggen. Voldaan – het is geen toeval dat zijn voornaam erin is verwerkt – is voor iedereen toegankelijk. “Het restaurant blijft zoals mensen het al kennen, maar dan leuker”, zegt de horecaondernemer lachend.

Voldaan
Foto: Facebookpagina Voldaan Nijmegen

Van mosselen tot ganzenlever

“Ik heb de prijzen iets omlaag gegooid, maar doe niet af aan de kwaliteit. Ik wil er zijn voor mensen die voor de snelle hap komen, maar gasten die langer willen tafelen kunnen hier ook prima terecht. Mijn gerechten gaan van een mosselgerecht tot aan een ganzenlever. Zelf vind ik de buikspek die 24 uur langzaam gegaard is een aanrader. Wacht, ik pak de kaart er even bij”, zegt Daan enthousiast. “Oja, we hebben ook leuke hapjes die je samen kunt delen én cocktails.”

Het mooiste stukje vlees

Daan, die vanwege zijn enthousiasme nog weleens van de hak op de tak springt, wil vooral service bieden aan zijn gasten. “We werken met de beste producten, maken alles zelf en niets komt uit pakjes. Alles moet door mijn handen zijn geweest. Ik doe elke dag zelf inkopen en zoek steeds weer het mooiste stukje vlees, de beste vis en de fijnste groenten. Soms kom ik iets tegen waar ik niet meteen zelf aan zou hebben gedacht. Zo kocht ik laatst zee-egel, dat vond ik echt keileuk om eens te proberen. En ik kan niet wachten tot de jager weer wildvlees aanlevert.”

Nieuwe energie

Achteraf is Daan blij dat zijn zaak niet verkocht is. “Het is mijn droom en mijn passie om een eigen restaurant te hebben. Daarnaast is het toch een stukje van mijn thuis dat ik zou missen. Ik ben dankbaar dat het zo gelopen is en ik ga vol nieuwe energie er tegenaan.”


Meer over Restaurant Voldaan ontdekken?

Restaurant Voldaan restaurants en horeca

Vandaag gesloten

van ’t Santstraat 97, Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.