Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van foodtruck naar restaurant: Bollyfoods’ grote droom is uitgekomen

Door Eveline de Boer 25 november 2019

Misschien kennen jullie de foodtrucks van Bollyfoods wel? Over Geertje en Matthew, eigenaren van de foodtrucks schreven we namelijk al eerder. Waar Geertje toen nog vertelde dat ze droomde over het hebben van een restaurant, is die droom nu werkelijkheid geworden.

Van catering naar foodtrucks en van foodtrucks naar restaurant. Bollyfoods is lekker op dreef. De locatie van het restaurant is ook geen toeval. In het mooie Nijmegen-Oost staat een prachtig hoekpand waar Geertje al jaren een oogje op had. “Als we ooit een restaurant beginnen moet het zoiets worden”, zei Geertje elke keer als ze erlangs kwamen. En toen stond het ineens te koop.

Buitenkant van Bollyfoods (Foto: indebuurt Nijmegen)

Bollyfoods restaurant

Bijna anderhalve week geleden ging het restaurant open. “De reserveringen stromen al binnen” aldus Geertje. En dat is maar goed ook, want ze houdt niet zo van stilzitten. Zelfs met een gebroken arm, die Geertje opliep tijdens de openingsavond, staat ze s’avonds in het restaurant om haar bediening zoveel mogelijk te helpen.

Shared Dining

In het gezellige restaurant hanteren de twee een ‘shared dining’ concept. Op die manier kun je echt kennis maken met de Indiase keuken. “We serveren veel kleine gerechtjes om te delen, maar ook de curry’s, die je kent van onze foodtrucks, staan natuurlijk op de kaart. Het leukste aan het restaurant vind ik dat er veel meer keus is dan in de foodtrucks”, vertelt Geertje.

Het eten en drinken dat geserveerd wordt komt grotendeels uit India. Zo maakt Matthew zijn kruiden masala’s zelf. “De Indiase kruiden zijn toch een stuk lekkerder dan die verkrijgbaar in Nederland, er zit echt veel meer smaak, geur en kleur aan”, vertelt Geertje. Ook vind je bij Bollyfoods heerlijke Indiase wijnen, whiskey, rum, thee en koffiebonen.

(Foto: Bollyfoods)
(Foto: Bollyfoods)
(Foto: Bollyfoods)
(Foto: Bollyfoods)

India in het klein

De Indiase sfeer proef je al gelijk als je binnenkomt. Niet alleen het eten en drinken, maar ook de inrichting komt voor een groot deel helemaal uit India, Matthew’s geboorteland. Zo is de bar gemaakt van één van de laatste drie Tata Trucks van dit oude model die uit de fabriek in India rolde, hangen er Indiase keukenkastjes aan de muur en wordt je eten geserveerd in prachtige Indiase borden. “Van de kapstokhaakjes, tot de lampen en de posters, alles komt uit India.”

Kapstokhaakjes (Foto: indebuurt Nijmegen)
Keukenkastjes uit India aan de muur (Foto: indebuurt Nijmegen)

Per container naar Nederland

Hoe ze die spullen allemaal in Nederland krijgen? “Soms nemen we een hele hoop mee op de terugreis met het vliegtuig, maar soms is het zoveel, dan sturen we een container met spullen naar Nederland”, vertelt Geertje.

In het restaurant staat ook een kast met allerlei producten uit India. Deze zijn voor de verkoop. Voor iedereen die niet regelmatig in India komt is dat ideaal! Je kunt namelijk bij Bollyfoods terecht voor allerlei authentieke Indiase producten.

Kast met (Foto: indebuurt Nijmegen)
(Foto: indebuurt Nijmegen)

Foodtrucks

Is het dan tijd om afscheid te nemen van de foodtrucks nu jullie een restaurant hebben, vroegen we ons af. Gelukkig niet! De bekende Bollyfoods foodtrucks, die in 2015 de 24Kitchen FoodtruckAward wonnen hoeven we niet te missen. “De foodtrucks blijven we gebruiken voor festivals, bruiloften, verjaardagen en dat soort dingen. Als één van ons op pad is met de foodtruck kan de ander namelijk gewoon in het restaurant aan de slag.”

Lees ook:

Bollyfoods

Bij Bollyfoods krijg je Zuid-India in een bakje

Elke donderdag tussen vijf en acht uur 's avonds staat één van de twee foodtrucks op de Van 't Sants...

Hier ‘versierden’ onze voorouders vroeger de stad met een hoofd en lichaamsdelen

Loop jij wel eens door de Sint Anthonispoort? Je weet wel, die ene mooie stadspoort bij restaurant D...

Favorieten van Pleun: ‘Als ik ga lunchen ga ik steeds weer naar deze prachtige lunchroom’

Wie weten nou beter dé hotspots van Nijmegen dan Nijmegenaren zelf? Deze week weer een lijstje van d...


Meer over Bollyfoods ontdekken?

Bollyfoods

restaurants en horeca

Gesloten17:00 - 00:00

Van ‘t Santstraat 86, Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.