Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Trots: deze Nijmeegse cafés zijn de beste volgens de Café Top 100

Door Eveline de Boer 19 november 2019

Ook dit jaar publiceert Misset Horeca weer een lijst met de beste Nederlandse kroegen in de Café Top 100. En hoe kan het ook anders: maar liefst zeven Nijmeegse horecaparels kregen een plek in deze lijst. Vorig jaar waren dit er nog ‘maar’ drie. Wij zijn trots!

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Beer & Bites

Het café Beer & Bites van Danny van der Pluijm staat zelfs in de top vijf! Het café weet de vierde plek binnen te slepen door het enthousiasme van de jury. “Eén van de beste cafébezoeken van de afgelopen jaren”, meldt het rapport. Vorig jaar stond Beer & Bites op plek 49, dus ze zijn enorm gestegen. Wat een prestatie!

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Meer over Beer & Bites ontdekken?

Beer & Bites cafés

Geopend16:00 - 00:00

Priemstraat 9, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Faber

Op plek 25 van de Café Top 100 staat Café Faber. Zij werden vorig jaar ook al in de lijst genoemd, toen behaald ze de 66e plek. Dit jaar was de jury wederom heel lovend over het café. “We waren op slag verliefd op deze prachtige zaak. Zo eentje waar je op hoopt als jurylid als je een café mag bezoeken. Mooi interieur, ruime keuze aan bieren, geweldig personeel en een heerlijke sfeer.”


Meer over Café Faber ontdekken?

Café Faber cafés

Geopend11:00 - 02:00

Van Broeckhuysenstraat 12-14, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

St. Anneke

In 2017 behaalde St. Anneke de 89e plek in de top 100. Dit jaar behaalde zij maar liefst de 51e plek. “St. Anneke is een sympathiek hoekcafé in een wat rustiger deel van Nijmegen. Alhoewel er wel veel verkeer rijdt over de straat voor de deur. Op veel dagen zien al die passanten dat het gezellig druk is op het terras dat zich aan de voor- en zijkant van het café bevindt. Het terras heeft de aantrekkingskracht van een magneet”, aldus het juryrapport.
(Foto: via Google Foto’s)

Meer over Café St. Anneke ontdekken?

Café St. Anneke cafés

Geopend12:00 - 04:00

Sint Annastraat 55, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Piet Huisman

Op de 54e plek wordt het gezellige Café Piet Huisman genoemd. “Café Piet Huisman ziet er uit als een oubollig biljartcafé uit de jaren tachtig. Dat komt omdat het dat ook daadwerkelijk is, en dat zorgt juist voor de unieke charme van deze zaak. De vakjury noemt het zelfs een van de beste cafés van Nederland. Het personeel begroet zonder uitzondering iedereen die binnenkomt persoonlijk. Dat is iets wat je niet vaak tegenkomt en bijzonder prettig is.”
(Foto: Café Piet Huisman)

Beij Ons

Het speciaalbiercafé heeft een eetfunctie en daar is de jury meer dan enthousiast over. “Proeflokaal Beij Ons is namelijk een speciaalbiercafé met een verrassend mooie bierkaart, met onder meer veel Nederlandse speciaalbieren. Het eten is bijzonder goed. De gerechten zijn er vers, huisgemaakt en gevarieerd. De kwaliteit laat niets te wensen over.” En dankzij deze lovende woorden verdient Beij Ons de 60e plek in de café top 100.
(Foto: Proeflokaal Beij Ons)

Meer over Proeflokaal Beij Ons ontdekken?

Proeflokaal Beij Ons cafés

Geopend12:00 - 01:00

Daalsedwarsweg 21, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

De Opera

De Opera werd ook vorig jaar al genoemd op de 59e plek. Dit jaar werd het café op de 75e plek geplaatst. De jury was vooral aangenaam verrast over de kennis van het personeel. “De Opera Nijmegen is een fraai voorbeeld van een (donker-)bruin café, en dan één met een imposante batterij van zo’n 20 tapkranen en bijna 100 bieren op fles. De medewerkster van dienst had goede inhoudelijke kennis van wat er op de kaart staat; ze weten bij De Opera Nijmegen waar ze mee bezig zijn. Hier houden ze van hun vak, zoveel is duidelijk. Ook houden de medewerkers de zaak constant netjes.”
(Foto: Café de Opera)

Meer over Café de Opera ontdekken?

Café de Opera cafés

Geopend10:00 - 03:00

Koningstraat 34, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Arsenaal 1824

Net als in 2017 behaalde Arsenaal 1824 weer een plekje in de café top 100. Sterker nog ze stegen van een 96e plek in 2017 naar de 78e plek dit jaar. “Puur kijkend naar interieur en exterieur kunnen we niet anders zeggen dan dat Arsenaal 1824 een schoolvoorbeeld is van een grandcafé anno nu. Mooie strakke uitstraling, modern, gezellig en knus. De menukaart van Arsenaal 1824 en de drankkaart zijn in goede staat en overzichtelijk. Het biedt een mooi compleet aanbod van gedistilleerd tot wijn, en van fris tot (alcoholvrij- en -arm) bier. Keurig.”


Meer over Arsenaal 1824 ontdekken?

Arsenaal 1824 restaurants en horeca

Geopend10:00 - 00:00

Arsenaalpoort 1, Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

Op deze plekken bestel je de lekkerste borrelplanken (volgens jullie)

Eten en drinken, we love it! Daarom vroegen we aan jullie waar in Nijmegen je de lekkerste borrelpla...

Terrassen als buiten de bladeren vallen: hier in Nijmegen kan het

Dat je bij Bistrobar Berlin lekker kunt eten, is in Nijmegen en ver daarbuiten inmiddels wel bekend....
Freek

7 x de lekkerste speciaalbieren van Café de Opera volgens biersommelier Freek

Ben jij ook zo'n fan van speciaalbier? Grote kans dat jij dan vaak keuzestress ervaart. Want welk bi...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.