Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tijdens deze speciale 10-daagse kook je voor je buren (of haal je zelf een maaltje bij ze op)

Door Babs Bingen 14 augustus 2019

Houdt jij enorm van koken en lijkt het jou wel wat om een keer jouw specialiteit voor jouw buren klaar te maken? Dan is dit iets voor jou! Stichting Thuisafgehaald organiseert een Kook je buur 1-daagse en roept alle Nijmegenaren op een lekker maaltje voor de buren te koken. Doe jij mee?

De Kook voor je buur 10-daagse gaat op 27 september van start en duurt tot 6 oktober. Stichting Thuisafgehaald roept alle buren op om in die periode een keer voor hun buren te koken, zodat ‘iedereen in Nederland kan genieten van een lekkere, verse en met liefde bereide maaltijd en fijn sociaal contact met zijn of haar buren. Heel belangrijk, omdat nog steeds 30% van alle Nederlanders zich eenzaam voelt en 7% van alle zelfstandig wonende ouderen ondervoed is,’ lezen we in het persbericht.

Hoe werkt het?

Via deze link kun je aangeven of je zelf een keer wil koken voor mensen in de buurt, of dat je liever ergens een maaltje ophaalt. Want dan mag natuurlijk ook! Je ziet precies welke buren een maaltijd aanbieden. Zo is het niet alleen heel gezellig om een praatje te maken met mensen uit je wijk, maar geniet je ook nog eens van een fijne maaltijd. Dat is dan ook het doel van Stichting Thuisafgehaald: buurtgenoten laten samenkomen om te genieten van goed en lekker eten.

Lees ook

Binnenkijken bij Dana: ‘Mijn 21 planten zijn mijn baby’s’

Het studentenhuis aan de Parkweg waar Dana (20) woont, is een echt pareltje. In het gerenoveerde sta...

Oh nee! Er is een wespenplaag onderweg naar Nijmegen

Bzzzt, ben je net lekker de kaas aan het rapsen, vliegt er zo’n weps je keuken in. Irritant! Heb je ...

6 x dit zijn de mooiste wielrenroutes in Nijmegen

Mocht je dit weekend van je blokje om, een fietsrondje om willen maken: hier een lijstje van de mooi...

adv.