Dit zijn de tien leukste, betaalbare eetgelegenheden in Nijmegen volgens Tripadvisor

Door Sophie van den Boogaard 1 september 2017

Iedereen die wel eens op vakantie is geweest herkent ze meteen, de groene stickers van Tripadvisor. Het schept toch een soort vertrouwen als je die priemende uilenoogjes op de deur van een horecazaakje of hotel ziet staan. Wij maakten een overzicht van de 10 beste eetgelegenheden in het ‘betaalbare segment’ in Nijmegen volgens Tripadvisor (niet op volgorde van belangrijkheid).

Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

Down Town

Down Town Tripadvisor
Foto: Tripadvisor

Echt dineren kan je er niet, maar lekker lunchen des te beter. Tripadvisor geeft het zaakje dan ook vier en een halve ster. De toeristen in Nijmegen zijn erg te spreken over de American Pancakes en de vers geperste appelsap. Ook de veggie burger en de vriendelijkheid van het personeel maakt Down Town een graag bezochte plek.


Meer over Down Town ontdekken?

Down Town lunch

Kannenmarkt 16, Nijmegen

Bekijk meer:lunch

Cali

Cali Tripadvisor
Foto: Tripadvisor

Cali krijgt maar liefst vijf (!) sterren op Tripadvisor. De lokale producten, vegetarische hapjesplank en de nacho’s vallen in de smaak bij bezoekers. Ook het feit dat er spelletjes aanwezig zijn en de huiskamersfeer van het café maakt Cali een favoriet.


Meer over Bar Cali ontdekken?

Bar Cali cafés

Vandaag gesloten

Priemstraat 13, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Funkenstein

Funkenstein
Peter Voorbergen (rechts), de eigenaar van Funkenstein.

De redactie van indebuurt ging er al eens een heerlijke burger eten, dus we wisten stiekem al hoe goed toeven het hier is. Op Tripadvisor krijgt ‘De Funk’ vier en een halve ster. De kaasfondue, speciaalbiertjes en natuurlijk de burgers worden als pré genoemd. Ook de prijs-kwaliteit verhouding valt goed in de smaak bij bezoekers.


Meer over Funkenstein ontdekken?

Funkenstein cafés

Nu gesloten17:00 - 00:00

Lange Hezelstraat 80, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Eetcafé De Plak

salade tientje
Bestel eens een salade met geitenkaas bij café de Plak. (Foto: Facebookpagina Café de Plak)

Eetcafé De Plak wordt beoordeeld met vier sterren. Het alom bekende gerecht ‘kaasgehakt’ is iets waar bezoekers voor terugkomen. Ook de biologische en vegetarische opties worden door gasten gewaardeerd. Met haar veertigjarig bestaan behoort de Plak tot de gevestigde orde van Nijmegen.


Meer over Café de Plak ontdekken?

Café de Plak restaurants en horeca

Nu gesloten12:00 - 23:00

Bloemerstraat 90, Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

Bistro Romein

Op Tripadvisor krijgt Bistro Romein vier en een halve ster. De bezoekers zijn vooral te spreken over het driegangendiner wat bij de bistro maar zestien euro kost. Het eten vindt men van goede kwaliteit en bezoekers noemen ook de bijpassende wijnen als pluspunt.


Meer over Bistro Romein ontdekken?

Bistro Romein restaurants en horeca

Nu gesloten17:00 - 21:30

Ridderstraat 11, Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

Fika


Deze Scandinavische lunchroom krijgt vier en een halve ster op Tripadvisor. Met name het feit dat je zelf kan bepalen hoe groot je porties zijn en de royale plakken brood worden getipt als pluspunt. Ook voor vegetarische bezoekers is er bij Fika genoeg te consumeren zo blijkt uit de comments op Tripadvisor.


Meer over Fika ontdekken?

Fika cafés

Nu open10:00 - 20:00

Van Broeckhuysenstraat 5, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

First Things First

First Things First
Lunch Quiche (vega) bij First Things First

Ook hier prikte de redactie van indebuurt Nijmegen al eens een vorkje mee. Deze lunchroom in het Honigcomplex krijgt vier en een halve ster. De koffie wordt vooral heel positief beoordeeld, maar ook de quiche op basis van desembrood wordt goed ontvangen.


Meer over First Things First ontdekken?

First Things First cafés

Nu open09:30 - 17:30

Waalbandijk 14B, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

De Dromaai

Dit restaurant zit al jaren aan Plein’44 en krijgt vier sterren. De bezoekers schrijven op Tripadvisor over vrolijke bediening, goede prijs-kwaliteit verhouding en een ruime keus uit gerechten. Mensen komen hier graag terug.


Meer over De Dromaai ontdekken?

De Dromaai restaurants en horeca

Nu gesloten11:30 - 21:00

Plein 1944 25, Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

De Kluizenaar

Kluizenaar

De kluizenaar wordt omschreven als een typisch Nijmeegs café en krijgt vier sterren. Naast een groot assortiment aan speciaalbieren heeft de Kluizenaar ook een keuken. De biersuggesties bij de menu’s en de gunstige locatie van de eetgelegenheid (dichtbij het station) worden vaak genoemd als pluspunt.


Meer over Café de Kluizenaar ontdekken?

Café de Kluizenaar cafés

Nu gesloten14:00 - 01:00

V, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Patathuisje Piccolino

Bij patathuisje Piccolino kun je, je raadt het al, friet eten (want in Nijmegen zeggen wij geen patat maar friet).  De ambachtelijke friet in puntzak wordt door bezoekers goed ontvangen. Het patathuisje krijgt dan ook vier en een halve ster.


Meer over Piccolino Patathuisje ontdekken?

Piccolino Patathuisje snackbars

Nu gesloten12:00 - 20:00

Lange Hezelstraat 23, Nijmegen

Bekijk meer:snackbars

 

Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.