Teun is souschef bij de Portier: ‘Dit is mijn lievelingsgerecht’

Restaurant de Portier in Nijmegen
Restaurant de Portier in Nijmegen. Inzet: souschef Teun. (Foto's: de Portier)

In de rubriek Chef van de Week maak je kennis met de koks van Nijmeegse restaurants. Deze keer: souschef Teun Willemsen (31) van restaurant de Portier aan Kelfkensbos. Hij vertelt onder meer hoe het is om daar in de keuken te zijn en geeft zijn lievelingsgerecht prijs.

Ha Teun, hoe ben je bij de Portier terechtgekomen?

“Tijdens mijn opleiding aan de vakschool in Wageningen werkte ik als leerlingkok bij eigenaren Ruth en Francien. Dat was in Altena, bij de oude vestiging. Daarna ben ik gebleven. Vond het hier gezellig! Heb het nog steeds naar mijn zin. De start is nu al elfenhalfjaar geleden, inmiddels ben ik souschef.”

Waarom kook je zo graag?

“Omdat ik mijn eigen ideeën erin kwijt kan. En er is veel variëteit. Je kan met zoveel ingrediënten iets moois maken. Neem een aardappel: dat je daar al tien verschillende dingen mee kan doen is fantastisch. Dat kan eigenlijk met alles. Ook met groente en vlees.”

Hoe vind je het om bij de Portier te werken?

“We blijven vernieuwen, staan niet stil en proberen mee te gaan met de tijd. Het is leuk dat we de uitdaging aangaan om met verschillende ingrediënten elke keer weer een nieuw gerecht te maken. Ons menu wisselt regelmatig, die afwisseling is leuk. Daarnaast vind ik het belangrijk dat het heel gezellig is met het team. We passen bij elkaar. Heb het altijd naar mijn zin met dit team.”

Wat is jouw favo gerecht van de kaart van de Portier?

“Kalfswang. Komt vooral omdat ik dol ben op stoofvlees. Heerlijk zacht, in de jus met bier. Heerlijk. Lang gegaard, veel smaak, lekker zacht.”

Wat is je mooiste herinnering aan koken bij de Portier?

“Het moment dat we verhuisden van de boot naar hier. Toen restaurant de Altena verkocht was (de oude locatie van Ruth en Francien in Oosterhout, red.) hebben we eerst nog een tijd op een boot gewerkt. Dat was totdat de verbouwing op deze locatie klaar was. Op de boot was het passen en meten in kleine ruimtes. Kijken hoe je dat op moest lossen, was een leuke uitdaging. Maar het hele proces van het begin tot het openen van het nieuwe restaurant aan Kelfkensbos in Nijmegen was heel erg leuk om mee te maken. Een nieuwe zaak, met een nieuw menu en daar alles voor voorbereiden.”

Wat is het lekkerste gerecht dat je ooit hebt gegeten?

“Goulash! Is natuurlijk weer stoofvlees: een van m’n favorieten. Net als kafswang en lamsnek. Ooit in Duitsland als goulashsoep gegeten maar vind voornamelijk goulash los nog lekkerder. Het stoven trekt alle smaken los en alles wat daar verder nog bij zit. Superlekker!”

Waar in Nijmegen eet je verder zelf graag?

“Nijmegen is een hele gezellige stad met steeds meer horeca waar voor ieder wat wils is. Zelf ga ik liever wat exclusiever uit eten, ook omdat je er als kok op die manier mee bezig bent. Vesters is altijd leuk en De Nieuwe Winkel mag niet ontbreken. Mooie zaak. Ze doen daar mooie dingen. Rijnzicht in Doornenburg mag eigenlijk ook niet ontbreken. Zit dan wel niet in Nijmegen, maar hier heb ik als stagiair gewerkt.”

Met welk ingrediënt zouden we meer moeten koken?

“Kaffirblad. Het is een heel mooi product met een hele eigen smaak, heel spannend en lekker fris. Je kan het op zoveel verschillende manieren gebruiken. We gebruiken het ook regelmatig in ons menu.”

Meer lezen:

De Portier

Kelfkensbos 57, 6511 TB Nijmegen

Nu gesloten

Meer informatie

De Portier

Kelfkensbos 57, 6511 TB Nijmegen

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Eten & drinken

Ga naar “Restaurant De Nieuwe Winkel wint twee awards: ‘Ik ben heel blij’”

Restaurant De Nieuwe Winkel wint twee awards: ‘Ik ben heel blij’

De Nieuwe Winkel Nijmegen
Ga naar “Zondag 22 mei in Nijmegen: gratis broodjes shoarma met knoflooksaus”

Zondag 22 mei in Nijmegen: gratis broodjes shoarma met knoflooksaus

Aangeboden door Calvé Knoflook

Ga naar “Eten op hoog niveau: deze Nijmeegse restaurants staan in de Michelingids”

Eten op hoog niveau: deze Nijmeegse restaurants staan in de Michelingids

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Horrengaas € 0,84”

Horrengaas € 0,84

  • Action
  • Geldig t/m 24 mei 2022
Ga naar “CALVÉ PINDAKAAS van € 5,38 voor € 4”

CALVÉ PINDAKAAS van € 5,38 voor € 4

  • Jumbo
  • Geldig t/m 24 mei 2022
Ga naar “Bijzettafel met opbergruimte € 19,95”

Bijzettafel met opbergruimte € 19,95

  • Action
  • Geldig t/m 24 mei 2022
Ga naar “Uittrekbaar windscherm € 64,95”

Uittrekbaar windscherm € 64,95

  • Action
  • Geldig t/m 24 mei 2022
Ga naar “Volkswagen trolley € 34,95”

Volkswagen trolley € 34,95

  • Action
  • Geldig t/m 24 mei 2022

Vacatures

Ga naar “Schoonmaakmedewerker (4-16 uur)”

Schoonmaakmedewerker (4-16 uur)

  • MuZIEum
  • Parttime

Topper

Ga naar “Algemeen medewerker”

Algemeen medewerker

  • Amazing Oriental Nijmegen
  • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Medewerk(st)er bediening horeca”

Medewerk(st)er bediening horeca

  • Vief
  • Parttime

Topper

Ga naar “BOA (bijzonder opsporings ambtenaar), Gemeente Nijmegen”

BOA (bijzonder opsporings ambtenaar), Gemeente Nijmegen

  • Randstad
  • Fulltime/Parttime
Ga naar “Vulploegmedewerker”

Vulploegmedewerker

  • Amazing Oriental Nijmegen
  • Fulltime/Parttime

Topper

Agenda

Ga naar “Foodtruckfestival TREK”

Foodtruckfestival TREK

  • Van 26 mei t/m 29 mei
Ga naar “Vierdaagsefeesten 2022”

Vierdaagsefeesten 2022

  • Van 16 jul t/m 23 jul
vierdaagse 2021
Ga naar “FestiVALK”

FestiVALK

  • 28 mei 2022
Ga naar “Subcultuur Hemelvaart Festival”

Subcultuur Hemelvaart Festival

  • 26 mei 2022
Ga naar “Down The Rabbit Hole 2022”

Down The Rabbit Hole 2022

  • Van 1 jul t/m 3 jul
DTRH 2022