Terrassen in Nijmegen: dit zijn de regels

Door Janneke van Bergen 18 april 2019

Het is superlekker weer deze week. We gaan dus met z’n allen weer de Nijmeegse terrassen bestormen. Een terrasbezoek kan irritatie veroorzaken. Om dit te voorkomen hebben wij de belangrijkste regels voor jullie op een rij gezet. Zo kunnen we allemaal gezellig terrassen! 

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Roken op het terras

terras Nijmegen roken
Wel of niet roken op het terras? (Foto: ANP)

Een sigaret opsteken op het terras: het blijft een beetje een grijs gebied. We gunnen iedereen een fijne tijd in het zonnetje maar als je net geniet van een lekkere lunch is het niet zo fijn om in de rook te zitten. Als we de wet bekijken dan is roken op het terras gewoon toegestaan. Er blijft veel discussie op dit punt. Ons advies: vraag het even of zorg ervoor dat je buren niet in jouw rook zitten.

Shirt aan!

Genieten op het terras
(Foto: Indebuurt Nijmegen)

Elk terras in Nijmegen heeft vaak zijn eigen regels. Maar over het algemeen zijn er regels die vrijwel voor elke horecagelegenheid gelden. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van een T-shirt op het terras. Wij snappen best dat je na een winter lang trainen graag je afgetrainde lijf wil showen, maar of het echt verstandig is om te doen op het terras bij je stadsgenoten? Niet echt. Het ‘dragen van geschikte kleding’ is dan ook een vrij algemene regel die op terrassen wordt gehanteerd.

Sluitingstijden

terras regels Nijmegen
(Foto ter illustratie: Unsplash)

Soms zit je zo lekker biertjes en wijntjes weg te tikken dat je de tijd vergeet. Maar helaas, ook op een zwoele zomeravond moeten om 1.00 uur de terrassen dicht. Dat staat tenminste in de Algemene Plaatselijk Verordening (APV) van Nijmegen. Dus na de klok van 1.00 uur moet je toch ergens anders een afzakkertje doen! 

Geen eigen consumptie

terras consumptie
(Foto ter illustratie: ANP)

Deze regel heeft waarschijnlijk geen uitleg nodig. Ondernemers kunnen het over het algemeen niet waarderen als jij op het terras ploft met een ijsje van de buurman of een broodje met kaas uit je broodtrommel tovert. Niet doen! Bestel gewoon een lekker drankje. En die lunch eet je later gewoon op in één van de prachtige Nijmeegse parken!

Hunnerpark

5 x parken in Nijmegen waar je heerlijk van de natuur geniet

April was de koudste editie van die maand ooit. Ooit! Klappertandend hebben een paar dappere Nijmege...

Warme en groene billen

Sit & Heat Jorg
Jorg Rijkschroeff bij Camelot op de Grote Markt. Ook hier zit je buiten lekker warm op de kussens van Sit & Heat. (Foto: Indebuurt Nijmegen)

Soms is het eigenlijk ‘net’ te koud om echt buiten te zitten. Maar binnen zitten is in de lente of zomer ook niet echt een optie. En heaters op het terras verbruiken enorm veel gas. Wil jij het milieu een handje helpen? Doe dan een dikke trui aan òf kies voor een duurzaam terras waar ze Sit & Heat kussens hebben. Deze kussens zijn duurzaam en vooral: heerlijk warm! En nog leuker: Sit & Heat is een echt ‘Nijmeegs’ bedrijf!

Sit & Heat Jorg

Over hoe jouw billen warm blijven op de Nijmeegse terrassen

Hoe heerlijk is het om met een mager herfstzonnetje tóch nog lekker buiten én warm op het terras te ...

Meer over terrassen in Nijmegen:

9 x terrassen in de zon in Nijmegen

Hoe lekker is het altijd weer om na een lange winter voor het eerst op het terras te zitten? Wij vin...
Liz Grandcafé

11 x fijne terrassen buiten het centrum van Nijmegen

Ben jij de drukte van het centrum eventjes zat of wil je wel eens ergens anders zitten dan op de Gro...
Terras

Dit zijn de 7 leukste terrassen in Nijmegen (volgens jullie)

Het is eindelijk lente in Nijmegen! Om dit te vieren gaan we natuurlijk met z'n allen het terras op....
De Firma

Even goed zoeken: 5 verborgen terrassen in Nijmegen

Je loopt misschien gewoon voorbij dat leuke lunchtentje omdat je denkt dat je er niet buiten kunt zi...
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.