Nijmegen is populair: steeds meer horecazaken in onze stad
Een nieuwe koffiezaak in de benedenstad, even langs het gloednieuwe restaurant in het centrum: kan je alle hotspots in Nijmegen stiekem niet meer bijhouden, ondanks onze hotspotmeldingen? Dat is helemaal niet zo gek, want in de afgelopen acht jaar is het aantal eet- en drinkgelegenheden flink gestegen.
In heel Nederland is het aantal zaken met 16 procent gestegen. Even concreet: dat zijn bijna zesduizend horecazaken. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Datlinq die LocalFocus heeft geanalyseerd.
Social dining erg populair
Koffietentjes, gezonde to-go zaken en afhaal-/bezorgrestaurants zijn hot and happening. Maar verreweg het meest populair in het horecalandschap: social dining. Eén derde van alle restaurants hanteert dit concept. Ondernemers zien geen brood meer in een ouderwetse kroeg, het aantal cafés in ons land is gedaald met 18 procent tot zo’n 6.100.
Steeds meer horecazaken in Nijmegen
Dat is landelijk, maar hoe zit dat in Nijmegen? Zo zit de vork in de steel: in 2012 telde Nijmegen zo’n 438 horecazaken. Nu acht jaar later staat de teller op 516, een groei van 18 procent. Je hoort het al: ze (onder)nemen het ervan.
Populaire locaties
Hoewel wij dit volkomen logisch zouden vinden, is Nijmegen niet de meest gewilde plek om een eet- en/of afhaalgelegenheid te beginnen. Die eer – met bijna 4.500 vestigingen – gaat naar Amsterdam. Andere uitschieters zijn Almere (+44 procent), Utrecht (38+ procent) en Eindhoven (37+procent).
Neem hier een kijkje in het horecalandschap:
Lees ook:
Meer uit deze categorie
adv.