Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pete en PJ van Tierney’s Irish Pub: ‘Die Ierse gezelligheid noemen wij The Craic’

Aangeboden door Tierney’s Irish Pub 3 september 2020

In Nijmegen bevindt zich een klein stukje Ierland, in de Molenstraat om precies te zijn. Daar vinden we Tierney’s Pub, de Irish Pub van de Tierney broers, PJ en Paul. Zij hebben al twee pubs in Delft en Haarlem en openen er nu één in Nijmegen. Bedrijfsleider Pete runt de zaak in onze stad. “Als je zelf geen Ier bent wordt een Irish Pub al snel een themabar. Bij Tierney’s proef je letterlijk Ierland in Nijmegen,” vertelt hij.

Tierney’s Pub is een plek waar je ‘the craic’ vindt, vertelt Pete. “In het Nederlands kennen we het woord gezelligheid, dat in geen andere taal te vertalen is. In Ierland kennen we het begrip ‘the craic’. Ook dit is niet letterlijk te vertalen, maar het betekent zoiets als gezellig samenzijn, een goede sfeer.”

Knocklong

Pete werd geboren in een klein dorp in Ierland, genaamd ‘Knocklong’. “In Delft had ik een eigen café, samen met mijn zus Jill. Het was mijn droom om er een Irish Pub te beginnen, maar door de drukte van een eigen zaak kwam het er niet van. Op een dag hoorde ik dat ik te laat was. Een Ierse man had een Irish Pub geopend in Delft.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Tierney's Pub
(Foto: indebuurt Nijmegen)

Ongelooflijk

Teleurgesteld besloot Pete te kijken wie hem voor was geweest. “Op de avond van de opening maakte ik een praatje met de eigenaar. Die bleek zelf ook uit Ierland te komen. Toen ik hem vroeg waar zijn roots lagen, verzekerde hij me dat ik zijn geboortedorp nooit zou kennen. Het had immers maar 250 inwoners. Toen ik erop aandrong, vertelde hij me dat hij geboren is in Knocklong. Ongelooflijk, want dat is ook mijn geboortedorp!”

Café in de Molenstraat

Pete vertelde PJ, de eigenaar van de Irish Pub in Delft, dat het altijd al zijn droom was geweest om zelf een Irish Pub te openen. “PJ was toen bezig om een café in de Molenstraat in Nijmegen te kopen. Hij vroeg mij om hier te zaak te runnen. Ik was meteen enorm enthousiast!”

Tekst gaat verder onder de foto.

Tierney's Pub
(Foto: Tierney’s Pub)

Tierney’s Pub in Nijmegen

Dat Tierney’s in Nijmegen staat en niet in Delft is geen enkel probleem voor Pete. “Ik ben erg onder de indruk van Nijmegen. Ik kan het niet goed in woorden vangen, maar de vibe in deze stad is supergoed. Als ondernemer is het ook een fijne plek. Er staat elk weekend politie voor de deur, dat geeft een veilig gevoel. Ook zijn er korte lijntjes met andere ondernemers en met de gemeente.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Full Irish Breakfast. (Foto: Tierneys Pub)

Full Irish Breakfast

Op de vraag wat er zo Iers is aan het café moet Pete lachen. “Ja, alles! We zijn geen sportsbar, maar echt een Ierse pub. Je bestelt bij ons bijvoorbeeld de hele dag Full Irish Breakfast en andere Ierse gerechten zoals Irish Stew, Cottage Pie en op zondag onze Sunday Roast. Ook hebben we vijftig verschillende Ierse Whiskeys. En natuurlijk hebben we Guinness, een echt Iers bier, van de tap.”

Precies 119,5 seconde

Pete is een volleerd barman: in 2016 won hij de prijs van beste Heineken Barman van Nederland. En dat is maar goed ook, want een goede Guinness tappen is nog niet zo makkelijk. “Het is een bijzonder product, je moet het in twee fases tappen anders is het niet lekker. Het bier moet perfect op temperatuur zijn, daar moet je ook de afstand van het vat tot het tappunt op aanpassen. Een goede Guinness tappen kost precies 119,5 seconde,” vertelt hij.

Tekst gaat verder onder de foto.

Tierney's Pub
(Foto: indebuurt Nijmegen)

Ierse gezelligheid

Naast Ierse bieren en een Ierse menukaart vind je bij Tierney’s Pub ook een Engelstalige pubquiz. “Elke maandag organiseren we een pubquiz. Als de coronamaatregelen straks weer versoepelen, is hier elke vrijdag- en elke zaterdagavond live muziek,” vertelt Pete. Ook de spelletjesfanaten kunnen bij Tierney’s Pub goed terecht. “We hebben een grote spelletjeskast, met spellen als Cards Against Humanity en 30 seconds. Dat zorgt ervoor dat je hier echt een huiskamergevoel krijgt. Zeker als het weer wat guur is, kun je bij ons echt genieten van die Ierse gezelligheid.”

Niet reserveren

Benieuwd geworden naar deze nieuwe zaak in de Molenstraat? Loop dan vooral eens binnen, je hoeft niet te reserveren. Voor de pubquiz op maandag moet je je wel even aanmelden, dat kan via Facebook. De quiz begint om 20.00 uur en vooraf kun je aanschuiven voor een burger en een drankje voor 12,50 euro. Deze burgerdeal geldt van maandag tot en met donderdag tussen 17.00 en 19.00 uur. Wil je hier een feestje geven? Ook dat kan, want achterin de zaak is een zaal beschikbaar voor besloten feesten.

Bij Tierney’s krijg je vanzelf zin in de winter. Sláinte!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Tierney’s Irish Pub. Meer over Tierney’s Irish Pub ontdekken?

Tierney’s Irish Pub restaurants en horeca

Gesloten15:00 - 02:00

Molenstraat 55, Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.