Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op vakantie in Nijmegen: 8 x zo waan je je in Italië (in eigen stad)

Door Babs Bingen 2 augustus 2020

Op vakantie naar het buitenland zit er voor jou vanwege het coronavirus dit jaar misschien niet in. Maar je kunt je ook op vakantie wanen in eigen stad! Je hoeft onze stad namelijk niet uit om buitenlandse sferen te proeven. Zo waan je je met deze tips helemaal in Italië. Buon appetito!

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Merano

(Foto: Merano)

In de oudste winkelstraat van Nijmegen ligt het knusse en gezellige pastarestaurant Merano. Als je hier dineert, voelt het net alsof je in een echte Italiaanse huiskamer bent aangeschoven. Je proeft hier pure en klassieke Italiaanse smaken: van bruschetta met tomaat, verse Italiaanse vleeswaren tot de lekkere verse pasta’s. Oorspronkelijk werd de zaak in 1940 door ‘oudoom Arnoldo’ als ijssalon geopend. Meer dan 77 jaar later zit het restaurant nog steeds in de familie en wordt het gerund door Dimitri en Maria.

Trattoria La Dolce Vita

(Foto: Trattoria La Dolce Vita)

Stap bij Trattoria La Dolce Vita binnen aan de Berg en Dalseweg en geef je over om een avond écht op z’n Italiaans te genieten. Om te beginnen een goed gevulde plank vol antipasti. Vervolgens één van de overheerlijke pasta’s of toch een gegrilde zalmfilet? Als afsluiter een zoetigheid of goede espresso, vergezeld met een likeurtje of grappa. Keuze genoeg!

Pasta e Fagioli

Nino van Pasta e Fagioli bij het distillaat met Grappa. (Foto: Indebuurt Nijmegen)

Door een vakantiebaantje kwam eigenaar Nino Casella in Nederland terecht. Al snel werd hij verliefd op zijn vrouw Annamarie, waarmee hij nu Pasta e Fagioli runt. En met succes: het Italiaanse restaurant behoort tot één van de beste 30 Italiaanse restaurants in Nederland! De kaart kan wekelijks wisselen en laat je kennismaken met bijzondere smaken uit Italië. De zaak heeft een serre waarvan het schuifdak bij mooi weer open kan: kun je lekker buiten eten.

Donatello’s

Donatello's Nijmegen
(Foto: indebuurt Nijmegen)

De geheime formule van Italiaanse restaurant Donatello’s? Het samenspel van de klassieke en moderne Italiaanse keuken, voor aantrekkelijke prijzen, geserveerd in een ongedwongen maar sfeervolle ambiance. Ga je voor een pizza carpaccio, pasta carbonara, kogelbiefstuk of grote gepelde garnalen? Er is voor ieder wat wils. Hoef je Nijmegen niet eens voor te verlaten!

Vincenzo

openingstijden ijssalons in Nijmegen
Lange rijen voor een ijsje bij Vincenzo in de zomer van 2019 (Foto: indebuurt Nijmegen)

Wat is een zomer zonder ijs?! Nou, wat ons betreft géén zomer. Bij Vincenzo in Nijmegen maken ze het ijs hartstikke zelf, dus uit Italië komt het niet. Maar volgens ons is het nét zo lekker als de heerlijke ijsjes die je daar eet.

Arentz Wijnen

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Voor een hele fijne Italiaanse ‘vino’ hoef je niet uuuuren in de auto te zitten. Eigenaar Marcel van Wijnbar Arentz in Nijmegen vertelde ons eerder in een interview: “Ik ben zo’n 7 keer per jaar op pad om wijn te ontdekken en proberen. In Italië zie ik vaak wijnbars waar de boeren uit de buurt hun wijnen verkopen. Daar kun je dan ook goede kaas, goede worst en brood van de bakker bij eten. Precies dat wilde ik ook in ‘ons dorp’, Nijmegen.”

Marcel van Wijnbar bij Arentz: ‘Wijn boven de 50 euro is niet per se beter’

Op de hoek van de Hertogstraat vinden we sinds kort een nieuwe wijnbar: Wijn bij Arentz. De wijnbar ...

Arno de Laak Wijnen & Delicatessen

arno de laak
(Foto: Arno de Laak Delicatessen & Wijnen)

Ook al zo’n fijne hotspot in Nijmegen om Mediterraanse delicatessen te scoren: Arno de Laak Wijnen & Delicatessen. Je vindt de zaak de Berg en Dalseweg. We verzekeren je ervan dat je er allerlei lekkere hapjes en drankjes vindt een gezellige borrel met een Mediterraans tintje. Niet onder de Italiaanse, maar onder de Nijmeegse zon.

Pizzabakkers

(Foto: Pizzabakkers Nijmegen)

De lekkerste Italiaanse pizza’s eet je in Italië… Of gewoon in Nijmegen natuurlijk! Kende je Pizzabakkers aan Kelfkensbos al? Als je hier een pizza eet (of afhaalt) en hem opsmult, vergeet je zo dat je deze zomer niet in Italië bent – maar gewoon in je eigen stad.

Lees verder:

Marcel van Wijnbar bij Arentz: ‘Wijn boven de 50 euro is niet per se beter’

Op de hoek van de Hertogstraat vinden we sinds kort een nieuwe wijnbar: Wijn bij Arentz. De wijnbar ...

7 x Italiaanse restaurants in Nijmegen

Loopt bij jou het water in de mond bij alleen al gedáchte aan een overheerlijke verse Italiaanse pas...
Pizzeria

5 x hier eet je de lekkerste pizza’s in Nijmegen volgens Tripadvisor 🍕

De kans dat pizza je lievelingseten is, is groot. Pizza is namelijk echt heerlijk én het kan altijd....
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.