Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nijmeegse horeca al coronaproof? Dit kun je 1 juni verwachten

Door Babs Bingen 29 mei 2020

Nog heel even geduld en dan is het zover: op 1 juni gaat de Nijmeegse horeca (onder strikte voorwaarden) weer open. Mensen uit hetzelfde huishouden mogen bij elkaar zitten – maar ben je met een groepje vrienden – dan geldt de anderhalve meter afstand. Hoe ziet zo’n afstandsterras eruit, hoe zit het nou met reserveren en wat kunnen we verwachten volgende week?

Indebuurt roept op om je te houden aan de richtlijnen van het RIVM. Vermijd drukte en houd afstand.

We benoemen in dit artikel ter illustratie hoe een aantal horecazaken in Nijmegen te werk gaan. Benieuwd wat jouw favo horecazaak doet? Check dan in onze bedrijvengids de contactgegevens van andere horecazaken in Nijmegen.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Tafels staan al klaar

(Foto: indebuurt Nijmegen)
(Foto: indebuurt Nijmegen)

De horeca in Nijmegen kan niet wachten om ons te ontvangen! Bij sommige zaken in het centrum zien we de tafels al klaarstaan. Uiteraard netjes op 1,5 meter afstand van elkaar. Wist je trouwens dat ondernemers extra terrasruimte konden en kunnen aanvragen bij de gemeente Nijmegen? Ze mogen niet meer tafels neerzetten, maar hebben zo wel de mogelijkheid om de tafels die ze al hadden, op anderhalve meter afstand te zetten. Zo zagen we bij Proeflokaal Bregje, bij Café Samson bij Freddy’s al een iets breder terras. Fijn!

Kan je nog wel lekker lang tafelen?

Het terras bij de Meesterproef(Foto: Meesterproef)

Voor een plekje binnen in een zaak, moet je altijd even reserveren. Soms zit je gebonden aan een tijdsvak. Dat betekent in sommige gevallen dat je niet lekker lang kan tafelen. Hoe pakken ondernemers dat aan?  Anika Knoop van de Meesterproef vertelt: “Je kunt bij ons straks weer terecht voor lunch en diner. Alleen op vrijdag en zaterdag werken we tijdens het diner met tijdsblokken.Het eerste tijdsblok start om 17.00 uur tot 19.00 uur, voor het tweede tijdsblok kan er gereserveerd worden vanaf 19.30 uur en kunnen de gasten blijven zitten tot sluitingstijd (00.00 uur). Omdat het eerste tijdsblok slechts 2 uur is en de gast om 19.00 uur helaas ook echt moet vertrekken bieden we tijdens dit tijdsblok het 3-gangen menu aan tegen een gereduceerd tarief, namelijk voor 29,50 euro in plaats van €34,50,-.”

Een stukje verderop op het Honigterrein ligt de drive thru van STOOM, deze is inmiddels gesloten. Ook bij hen kunnen we vanaf 1 juni terrassen. “Op ons terras hebben we voldoende zitplaatsen, reserveren is daarom niet nodig en mogelijk. Om te voldoen aan de richtlijnen van de overheid dien je, voordat je plaatsneemt, je eerst te melden bij de infobalie op het terras. Het is nu alleen mogelijk om voor de eerste week van 1 tot en met 7 juni te reserveren via [email protected], ” schrijft de zaak op Instagram.

Lunchzaak de Blonde Pater in het centrum van Nijmegen houdt geen tijdvakken aan. Eigenarresse Nicky Maas legt uit: “Je hoeft bij ons voor het terras niet te reserveren maar voor binnen uiteraard wel. Je kunt dat alleen telefonisch doen. We hebben niet echt time slots maar vragen wel bij reservering hoe lang gasten graag willen blijven zodat we de tafel daarna aan iemand anders kunnen beloven.”

Wat nu als je toch met niet-huisgenoten wil borrelen?

(Foto: Hotel Credible)

De richtlijn is: iedereen in de horeca houdt anderhalve meter afstand van elkaar, tenzij je tot hetzelfde huishouden behoort. Kun je dan ook een drankje gaan doen met je vrienden, met wie je niet in een huis woont? Bij Hotel Credible wel. Op veilige afstand maar nét zo gezellig gebruik maken van de horeca, met de tafelopstelling van hierboven. Wel is er een beperkt aantal van dit soort tafels beschikbaar en reserveren moet je toch, omdat het om zitplaatsen binnen gaat. Dat kan hier.

Afhalen, kan dat nog?

(Foto: Bollyfoods)

In de afgelopen maanden zijn we er haast gewend aan geraakt om bij onze favoriete horecazaken maaltijden af te halen. Gaan zaken hier nog mee door, nu ze ook weer gasten kunnen ontvangen? De meeste zaken wel. Zoals bijvoorbeeld restaurant Nelis aan Kelfkensbos. Eigenaar Joris Cornelis: “We hebben er weer zeer veel zin in. Vooral om weer gasten te mogen ontvangen en in de watten te kunnen leggen. We gaan daarnaast door met afhaalmenu’s, bij de gerechten daarvan liggen de prijzen wat lager.”

Restaurant Why Not combineert bijvoorbeeld het ontvangen van gasten in de zaak met take away.  “Vanaf juni is ons restaurant weer geopend van woensdag tot en met zondag, vanaf 12 uur voor lunch, borrel en diner. Tevens gaan wij door met take away. De hele kaart kan ook worden afgehaald met 10% korting,” laat de zaak ons weten.

Restaurant Bollyfoods in Nijmegen-Oost is op 1 juni nog even gesloten, maar is vanaf 5 juni weer open. Zij combineren het ontvangen van gasten met take away. Je haalt wat je bestelt af en kiest ervoor om het op het terras (als er nog plek is) of thuis te nuttigen. Overdag kan dat van 12.00 uur tot 16.00 uur uur ’s avonds van 17.30 uur tot 20.30 uur.

Alle regels op een rij

(Foto: Blonde Pater)

Wil je alle regels voor de horeca nu nog eens rustig nalezen? Eerder lichtten we het protocol van de Koninklijke Horeca Nederland toe, waarin precies beschreven staat hoe het straks is om naar een kroeg of restaurant in Nijmegen te gaan. Check even dit artikel:

Zo ziet naar de kroeg of een restaurant gaan in Nijmegen er straks uit

Kun je niet wachten tot het 1 juni is? Premier Rutte kondigde op de persconferentie van 19 mei aan d...

Lees verder:

Coronaproof naar de karaokebar in Nijmegen: zo ziet dat eruit

Vanaf 1 juni mag de horeca in Nijmegen, onder strikte voorwaarden, gedeeltelijk weer open. Zo mogen ...

Bourgondisch genieten: dit restaurant opent binnenkort in Nijmegen-Oost

In Nijmegen-Oost was ons iets verdachts opgevallen: er werd geklust aan een nieuwe zaak.  In eerste ...

Bijna uit eten! Bij deze Nijmeegse restaurants reserveer je nu al een tafel

De horeca leeft toe naar 1 juni. Vanaf dan mogen restaurants en cafés weer open onder strikte voorwa...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.