Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het beste groentegerecht van het land eet je in Nijmegen (volgens GaultMillau)

Door Babs Bingen 2 december 2019

Vandaag (maandag 2 december) vond de presentatie van de culinaire gids GaultMillau 2020 plaats. En volgens de kenners van GaultMillau eet je het állerbeste groentegerecht in Nijmegen.

Wij blij en restaurant De Nieuwe Winkel blij, want zij hebben die prijs binnengesleept! Het prijswinnende gerecht van chef Emile van der Staak heeft maar liefst acht verschillende boontjes, in een rolladevorm. Daarbij zit een crème van de bladeren van de mahonieboom uit het eigen voedselbos en een intense jus die op smaak gebracht is met uien-olie. De boskruiden maken het volgens het rapport van GaultMillau helemaal af: “Elke hap is wauw. Delicaat, veel diepgang en toch fraîcheur.”

Juryrapport GaultMillau

In het rapport staat verder dat met deze award een chef bekroond wordt die op ‘uitzonderlijk wijze omgaat met groenen’. Verder wordt Emile een ‘eigengereide chef’ genoemd die gasten op een andere manier laat kijken naar iets wat ze al lang kennen of nog helemaal niet kennen: “Hij werkt met ingrediënten die niemand kent of in de keuken gebruikt en overstijgt vele culinaire stromingen.”

Nog meer prijzen

En alsof dat niet al gaaf genoeg is, was De Nieuwe Winkel dit jaar zelfs óók nog de hoogste binnenkomer in de lijst, samen met restaurant Codium in Goes. Eerder dit jaar kreeg de zaal ook al te horen dat ze de hoogst genoteerde Nijmeegse zaak in de prestigieuze Lekker500-gids zijn. Wij zijn trots!

Meer Nijmeegse restaurants vielen onlangs in de prijzen:

lekker500 nijmegen

Dit zijn de beste restaurants van Nijmegen volgens de prestigieuze gids Lekker500

Hoera! De restaurantgids Lekker500 is weer uitgebracht, een lijst met de 500 beste restaurants van N...

Deze Nijmeegse top-restaurants kregen een Bib Gourmand (van Michelin)

Bib bib hoera! Michelin (juist ja, die van de Michelinsterren) ging op pad om te testen welke Nederl...

adv.