Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Grand café Waterwolf is nieuw: ‘We hebben de mooiste plek van Nijmegen’

Aangeboden door Grand café Waterwolf 12 september 2020

Onze Waalkade is van grijs naar groen gekleurd. Waar we eerst vooral beton vonden aan onze kade, vinden we nu een gezellige ontmoetingsplek voor Nijmegenaren. Ook de horeca bloeit op, met nieuwkomers zoals bijvoorbeeld grand café Waterwolf. Eigenaresse Sandra: “Hier zit je warm, met uitzicht op de iconische Waalbrug.”

Grand café Waterwolf is opgezet door drie enthousiaste, jonge ondernemers met een passie voor horeca. Eigenaar Stefan vertelt: ‘”Ik wilde graag een zaak met een laagdrempelig karakter. Een plek waar iedereen zich welkom voelt en waar je betaalbaar kan genieten. Precies het tegenovergestelde van wat je nu ziet bij de grote ketens. Daar word je vaak na anderhalf uur weggekeken, terwijl je misschien nog wel zin hebt in een dessert of een drankje. Bij ons kun je echt de tijd nemen voor een gezellige avond.”

Stefan van grand café Waterwolf. (Foto: Martin Hogeboom)

Gratis oplaadpunt voor e-bikes

Arne is een echte Waalkade-fan. “We hebben de mooiste werkplek van Nijmegen! Het uitzicht is natuurlijk top, net als de ligging. Door de coronamaatregelen trekken steeds meer mensen erop uit in eigen omgeving. We krijgen veel enthousiaste reacties van fietsers, wandelaars en gasten die de Waalkade herontdekken. We hebben een oplaadpunt bij grand café Waterwolf voor elektrische fietsen, die hang je hier gratis aan de lader. Het is echt een mooie en bijzondere plek geworden.”

De Waterwolf

De zaak is vernoemd naar het kunstwerk dat vanaf 19 september 2020 op de Waalkade te vinden is. “Ons café is vernoemd naar het metershoge bronzen kunstwerk ‘De Waterwolf’ dat op de kade komt te staan. Het beeld staat symbool voor de strijd van de mens tegen het water en verwijst naar de Romeinse oorsprong van Nijmegen,” vertelt Arne. De feestelijke onthulling van het beeld op 19 september is vanaf het terras van grand café Waterwolf perfect te bewonderen. “Iedereen is welkom om deze nieuwe aanwinst voor Nijmegen te vieren in ons café, met een borrel of een kopje koffie.”

Iedereen voelt zich thuis

De Waterwolf wordt een plek waar mensen elkaar ontmoeten. “Er zijn speelelementen rondom het beeld gemaakt, zodat het ook leuk is voor kinderen. Dat past helemaal bij ons café. Wij willen dat iedereen zich hier thuis voelt en lekker kan genieten. Of je nou wil bijkletsen met een vriend of vriendin, een spel wil spelen met een groep vrienden of juist met je kinderen een warme chocomel met slagroom wil drinken: het kan in ons grand café.”

Strandstoelen en boomstammen

Grand café Waterwolf maakt dankbaar gebruik van de groenvoorzieningen aan de Waalkade. “Het lijkt ons super als de Waalkade een soort parkachtige vibe krijgt. Bij mooi weer staan aan de voorkant van de zaak zestien strandstoelen met boomstammen als tafel. Zo kun je optimaal genieten van onze omgeving. Bij kouder weer kun je ook buiten zitten want we hebben heaters, een terrashaard en lekkere fleece dekens. De kids spelen buiten, kleuren binnen een kleurplaat of een spelen een spelletje.”

Grand café Waterwolf
(Foto: Martin Hogeboom)

Eigen gin en Green Egg

Wie wil borrelen is bij grand café Waterwolf aan het juiste adres. Op de kaart staan namelijk een heel bijzonder drankje. “We serveren een gin die speciaal voor ons gemaakt is. De smaak doen een beetje mediterraans aan. In de gin zit bijvoorbeeld rozemarijn, basilicum en olijf,” vertelt Arne.

Ook op de dinerkaart springt een gerecht in het oog. “We maken hier onze eigen pulled pork, met de Green Egg barbecue. We laten het vlees uren garen zodat het lekker mals wordt. Maar ook voor vegetariërs hebben we genoeg lunch- en dineropties.”

Ongedwongen sfeer

Grand café Waterwolf is een plek waar je je snel thuis voelt. “We hebben veel gezellig hoekjes gemaakt, op het terras en binnen. We vinden het fijn en belangrijk dat er een ongedwongen sfeer is in onze zaak, dat iedereen zich vrij voelt om aan te schuiven. Doordat we gebruikmaken van onze groene omgeving kun je het hele jaar door buiten én binnen genieten. Van het eten, de drankjes en natuurlijk de prachtige omgeving!”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Grand café Waterwolf. Meer over Grand café Waterwolf ontdekken?

Grand café Waterwolf restaurants en horeca

Gesloten10:00 - 22:00

Waalkade 50 , Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.