Pangang, Jopie of speciaal: 9 x hier in Nijmegen eet je keilekkere friet

Door Sophie van den Boogaard 12 november 2017

Is het friet of patat? Hoe je het ook noemt, in Nijmegen smaken ze zoals ze nergens anders smaken! Wij vonden negen plekken waar je heerlijke frietjes eet. Zijn we er een vergeten? Tip ons gerust!

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Cafetaria Vuurens

via GIPHY

Bij Cafetaria Vuurens in de Smetiusstraat eet je zelfgemaakte friet in een ouderwets gezellige ambiance. In recensies valt te lezen dat men de eenvoud en het nostalgische karakter van de zaak zeer waardeert. En dan hebben we het nog niet eens over de frieten!

Cafetaria Vuurens snackbars

nu gesloten10:00 - 20:00

Smetiusstraat 16, Nijmegen

Bekijk meer:snackbars

Piccolini

Piccolini
Een puntzak friet van Piccolini.

In een klein, historisch hoekpand aan de Lange Hezelstraat zit frietzaak Piccolini. Uit alle windstreken komt men hier naartoe voor een puntzak friet. Het geheim van de friet van Piccolini zit hem in de versheid, en in het enthousiasme waarmee eigenaar Jos zelf in de winkel staat.

Piccolino Patathuisje snackbars

nu gesloten12:00 - 20:00

Lange Hezelstraat 23, Nijmegen

Bekijk meer:snackbars

Cafetaria Keizer Karelplein

In 2011 moest cafetaria Keizer Karelplein noodgedwongen sluiten, maar gelukkig was de sluiting van korte duur. Ruim 4.000 Nijmegenaren ondertekenden een petitie om ervoor te zorgen dat de iconische friettent zou blijven bestaan, en met succes. Je kunt er vandaag gewoon een heerlijk bordje frietjes eten!

Cafetaria Keizer Karelplein snackbars

nu gesloten11:00 - 07:00

Keizer Karelplein 34, Nijmegen

Bekijk meer:snackbars

Snackbar Corry

via GIPHY

Snackbar Corry aan de Daalseweg is een onder Nijmegenaren geprezen friettent. De persoonlijke en vrolijke benadering van de eigenaar en zijn collega’s maken van een bezoekje aan Corry een echte ervaring lezen we in een recensie. Er staat ook te lezen dat ze geen frietje oorlog, maar een frietje Al Qaida voor je neus zetten… friet met humor!

Snackbar Corry snackbars

nu gesloten12:00 - 00:00

Daalseweg 1, Nijmegen

Bekijk meer:snackbars

De Burcht

via GIPHY

Bij de Burcht in de Burchtstraat eet je kakelverse Vlaamse frieten. Je krijgt de verse, Vlaamse friet in 3 verschillende maten: klein, middel of groot.  Ook leuk: je sausjes worden apart in een bakje gedaan zodat je friet niet zompig wordt.

Frituur De Burcht snackbars

nu gesloten12:00 - 20:00

Burchtstraat 81, Nijmegen

Bekijk meer:snackbars

Cafetaria Picadilly

Dit Nijmeegse familiebedrijf bestaat al sinds 1957! Bij deze cafetaria weten ze van wanten en ook voor een friet kipkerry of een frietje knoflook draaien ze hier hun hand niet om. De keuze is reuze, mensen.

Automatiek Piccadilly snackbars

nu gesloten11:30 - 00:00

Generaal Smutsstraat 15-17-21, Nijmegen

Bekijk meer:snackbars

Snackbar Charly

Snackbar Charly Corner aan de Weurtseweg is een begrip voor mensen uit de buurt. In recensies lezen we ‘Hun dikke frieten zijn zo krokant dat je er Jenga mee kunt spelen,’ en ‘Patatje pangang, dat is een gouwe ouwe dat weet iedereen die uit die wijk komt’. Op de foto zien we dit befaamde frietje Pangang, hmmmmm!

Snackbar Charly Corner snackbars

nu gesloten11:30 - 22:00

Weurtseweg 160, Nijmegen

Bekijk meer:snackbars

Vlaams Friteshuis Loket 13

In 2013 en 2014 eindige Vlaams Fritehuis Loket 13 als derde in de friet-test van het Algemeen Dagblad. De friettent is bedoeld om af te halen en in recensies wordt vooral de vriendelijkheid van het personeel benadrukt. Ze hebben bijzondere, Belgische sauzen wat helemaal in lijn is met het Vlaamse karakter van het Friteshuis.

Vlaams Friteshuis Loket 13 snackbars

nu gesloten12:00 - 19:00

Burchtstraat 55, Nijmegen

Bekijk meer:snackbars

Cafetaria Het Eethuis

via GIPHY

Bij cafetaria Het Eethuis bestel je allerlei soorten friet, van een frietje Stoofvlees tot een frietje Joppiesaus. Ze bezorgen ook thuis, dus als je jezelf echt even gunt om te genieten van al het comfort wat het moderne leven te bieden heeft zak je lekker achterover in je stoel en bestel je een frietje van Het Eethuis.

Cafetaria Het Eethuis snackbars

nu open16:30 - 02:45

Van Goorstraat 11, Nijmegen

Bekijk meer:snackbars
<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken