Kijkje in de keuken bij Nijmeegse Mariska: ‘Baileys met ijs, dat hoort bij Kerstmis’
In de rubriek ‘een kijkje in de keuken bij’ spreekt Bas Nijmegenaren die iets met food te maken hebben. Mariska Benders (31)...
In de rubriek ‘een kijkje in de keuken bij’ spreekt Bas Nijmegenaren die iets met food te maken hebben. Elise Kaak (24) woont in het centrum van Nijmegen en studeert communicatiewetenschap. Daarnaast werkt ze als voedingsassistente bij het Radboudumc en is ze het gezicht achter het Instagramaccount Studentjekookt. Onlangs lanceerde ze haar vernieuwde website.
“De hele dag. Dat begint met mijn werk als voedingsassistente. Uiteraard ook met mijn Instragramaccount. Ik ben de hele dag bezig met eten, tijdens het ontbijt ben ik al bezig met het avondeten. Ik kijk veel op Instagram en Pinterest om inspiratie op te doen. Een uur door de supermarkt lopen geeft me ook inspiratie. Dan bekijk ik alles wat ik niet ken.”
“Toen ik op kamers ging. Oorspronkelijk kom ik uit Uden. Zodra ik niet meer thuis woonde kon ik elke dag zelf bepalen wat ik ging eten. In het begin was dat vooral veel pizza en pasta. Dat gaat vervelen, ik wilde gezonder eten. Daar haalde ik plezier uit, ik maakte alles zelf. Van zelfgemaakte sauzen tot eigen pizzadeeg en vers brood. Huisgenoten vroegen steeds om recepten, zo is mijn Instagramaccount begonnen.”
“Havermout! Het liefste met banaan en pindakaas. Dat eet ik al jarenlang elke dag. ’s Avonds kijk ik daar al naar uit. Het is een lekker warm ontbijtje. Ik kom er met liefde een half uur eerder voor uit bed.”
Lees verder onder de foto
“Avocado’s, daar ben ik aan verslaafd. En kaas! Vooral oude kaas. Hummus eet ik ook erg veel. Ook heb ik altijd wel een biertje of wijntje koud staan. Kaas en avocado zit op mijn lievelingsbroodje. Met komkommer en tomaat, eigenlijk een broodje gezond. Ik hou erg van groente, dat gooi ik overal doorheen.”
“Dat is het avondeten. Ik ga helemaal los met nieuwe gerechten, recepten en producten. Als het kan nodig ik graag vrienden uit. Dan kook ik uitgebreid voor ze met een lekker wijntje erbij. Het liefst maak ik pasta carbonara of tikka masala. Eten brengt mensen bij elkaar. Lekker eten en gezellig borrelen, daar kijk ik naar uit. Nu het even niet kan mis ik het ontzettend.”
“Oreo’s! Vaak koop ik van die grote actieverpakkingen. Die zijn niet veilig bij mij. Ik eet ze erg veel. Nacho’s met kaas mag je me ook voor wakker maken. Het liefste met heel veel kaas.”
Dit bericht bekijken op Instagram
“Champignons gaan er bij mij niet in. Tot grote ergernis van mijn vriend, hij is er dol op. Risotto met paddenstoelen gaat nog wel. Champignons absoluut niet. De geur en de structuur vind ik vreselijk.”
“Met Freddy Trathlener (Vjeze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig). Ik ben fan van De Jeugd van Tegenwoordig. Freddy maakt kookvideo’s en schrijft kookboeken. Die video’s vind ik zo gaaf! Hij kookt best culinair met verse producten en laat het er zo makkelijk uitzien. Zijn persoonlijkheid maakt het helemaal af.”
“Dat ik met het delen van recepten andere mensen inspireer en enthousiasmeer. Soms krijg ik berichtjes van mensen als ze mijn koekjes of pasta hebben gemaakt. Dat vind ik bijzonder. Nu is het nog een hobby, ik hoop ooit mijn geld te verdienen hiermee. Na mijn studie wil ik voor een merk werken dat met eten te maken heeft. Het liefst combineer ik dat met mijn foodblog. Of een kookshow op Instagram! De hele dag koken en andere mensen blij maken!”
Ben jij of ken jij de grootste foodie uit Nijmegen? Of heb je iemand in gedachten die je graag voorbij ziet komen in deze rubriek? Aarzel niet en stuur een mailtje naar [email protected].
Aangeboden door BIJT! Kunst over Voedsel Festival
In onze gids
Populaire rubrieken