Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cheers: 6 x deze kroegen vind je allemaal in Nijmegen-Oost

Door Kim te Woerd 28 januari 2020

Ken jij de kroegen in onze binnenstad inmiddels van binnen en buiten en ben je toe aan wat vernieuwing in je cafébezoekjes? Ga dan een keer naar het Oosten van onze stad. Daar wemelt het namelijk van de gezellige cafés. Wij zetten de leukste kroegen in Nijmegen-Oost voor je op een rij:

We hebben Bottendaal niet meegenomen in dit lijstje – ondanks dat deze wijk striktgenomen wél in Oost ligt. We schrijven later nog een artikel met alle ins en outs over de kroegen in die wijk.

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Café Jos Meesterschenkerij

Café Jos in Nijmegen-Oost
Foto: indebuurt Nijmegen

Café Jos is een propvol café, welbekend bij iedere Nijmeegse speciaalbier liefhebber. Aan de muren hangen overal bierreclameborden, tot aan het plafond toe. Je vindt er dan ook héél veel bieren op de tap en op de fles (en dan hebben we het nog niet eens over de gi-gan-ti-sche whiskey kaart gehad). Grappig detail: bij Café Jos hoor je (bijna) geen muziek. De eigenaren zien het café als een ontmoetingsplaats voor mensen, waar communicatie vooral via gesprekken met elkaar verloopt. Het volume van de muziek staat daarom heel laag, zodat je elkaar goed kunt verstaan.


Meer over Café Jos ontdekken?

Café Jos cafés

Geopend15:00 - 01:00

Daalseweg 309, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Café De Kroon

Café De Kroon in Nijmegen-Oost
Foto: indebuurt Nijmegen

Ben je in Oost, dan moet je ook zeker even langs Café de Kroon gaan. In dit gezellige bruine café is altijd wat te doen. Je kunt er bijvoorbeeld terecht voor een ouderwetse pubquiz. Elke eerste zondag van de maand is er een Jazz sessie – uitgevoerd door ervaren én minder ervaren muzikanten. Heb je zelf podiumambities? Grijp dan je kans: als beginnende én ervaren muzikant of band kun je bij de Kroon je repertoire ten gehore brengen aan een breed publiek!


Meer over Café de Kroon ontdekken?

Café de Kroon cafés

Geopend15:00 - 01:00

Daalseweg 361, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Café ’t Haantje

Café 't Haantje in Nijmegen-Oost
Foto: indebuurt Nijmegen

Voor de echte Nijmegenaren onder ons is Café ’t Haantje geen onbekende. Dit bruine café aan de Daalseweg bestaat al meer dan 100 jaar en is een echt familiebedrijf. Met een groot aanbod speciaalbiertjes kun jij er prima een avond vertoeven met je vrienden. Check vooral even de agenda: elke maand zijn er namelijk live-optredens met rock-, blues- of popmuziek. Ook neemt ’t Haantje actief deel aan de festivals die elk jaar in de kroegen van Nijmegen-Oost plaatsvinden, denk aan De Troost van Oost, het Tribute-festival en Easter Jazz. Kortom: er is genoeg te beleven bij ’t Haantje.


Meer over Café ’t Haantje ontdekken?

Café ’t Haantje cafés

Geopend12:00 - 02:00

Daalseweg 19, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Café the Shuffle

Posted by Café The Shuffle on Wednesday, 23 January 2019

Nog zo’n leuke kroeg in Nijmegen-Oost: Café The Shuffle. Uniek aan dit café is dat deze vroeger dienst deed als tramhalte. Inmiddels is de tramhalte omgetoverd tot een leuk bruin café waar je terecht kunt voor een koud biertje, potje biljart of darten én live-muziek. Gezelligheid!


Meer over Café The Shuffle ontdekken?

Café The Shuffle cafés

Geopend16:00 - 01:00

Berg en Dalseweg 200, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Proeflokaal Beij Ons

Proeflokaal Beij Ons in Nijmegen-Oost
Foto: indebuurt Nijmegen

Inmiddels is het wel duidelijk dat je voor speciaalbiertjes wel goed zit in Nijmegen-Oost. Zo ook bij Proeflokaal Beij Ons. Ze hebben er 100 bieren op de fles en 14 op de tap. Heb je na al die speciaalbiertjes honger gekregen? Dan kun je bij Proeflokaal Beij Ons ook een hapje eten. Lekker!


Meer over Proeflokaal Beij Ons ontdekken?

Proeflokaal Beij Ons cafés

Geopend12:00 - 00:00

Daalsedwarsweg 21, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Café Trianon

Posted by Trianon on Thursday, 30 May 2019

Ook één van de bekendere kroegen in Nijmegen-Oost: Café Trianon. In dit sfeervolle café kun je borrelen met vrienden en in de late uurtjes zelfs nog een dansje wagen. In Trianon loopt jong en oud door elkaar heen, en dat geeft het zijn unieke sfeer. Leuk om te weten: Trianon werkt nauw samen met lokale wijnhandelaren. Je vindt hier dus aardig wat lokale wijntjes op de kaart.


Meer over Café Restaurant Trianon ontdekken?

Café Restaurant Trianon cafés

Geopend15:00 - 02:00

Berg en Dalseweg 33, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Lees ook:

Voor borrelaars: deze kroegentochten in Nijmegen moet je écht eens doen

Nijmegen stikt van de leuke kroegen en cafés. Maar helaas, wij mensen zijn gewoontedieren en gaan pr...
date

Eerste date? In deze Nijmeegse kroegen zit je goed

Binnenkort een eerste date? Spannend! Die wil je natuurlijk echt laten slagen. Maar waar in Nijmegen...
Kroegen Nijmegen

7 steengoede kroegen volgens Nijmeegse locals

De beste tips komen van locals, want wie in een stad woont en leeft kent vaak de leukste plekken. In...
Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.